A stílus királynői

Könyvekből sosem lehet elég- ugye ebben egyetértetek velem?
Most egy olyan könyvet ajánlok nektek, amiért sokaknak meg fog dobbanni a szíve. A stílus királynői nem éppen a legfrissebb kiadvány, viszont van egy olyan apropója, ami miatt épp most aktuális. Hogy mi ez, arra a poszt végén fogok majd kitérni.
stílus-kiralynoi
A könyv alcíme: 10 nő, aki forradalmasította a divatot. Róluk: CocoChanel-ről, Katherine Hepburn-ről, Marilyn Monroe-ról, Audrey Hepburn-ről, Grace Kelly-ről. Jaqueline Kennedy-ről, Brigitte Bardot-ról, Mary Quant-ról, Twiggy-ről és Lady Diana-ról szól ez az album.
“Divat és stílus között finom választóvonal húzódik, még akkor is, ha a két fogalmat gyakran összekeverik. Eltérő jelentést hordoznak, de az egyiket nem érthetjük meg a másik nélkül. Az amerikai Vogue 1976. szeptemberi száma ezt írta: “A stílus nem függ a divattól. Olyan emberek, akiknek van stílusuk, elfogadhatják vagy figyelmen kívül hagyhatják a divatot. Számukra a divat nem követendő, hanem alakítandó, olyasvalami, amit magukévá tehetnek, vagy el is utasíthatnak. A stílus spontán dolog, isteni adomány, amellyel csak kevesek vannak megáldva.” – kezdi a könyvet Paola Sartari. Könnyed, és benfentes stílusban ír, sokszor azt gondoltam jó lett volna, ha még több szöveg kerül a képek mellé, annyira élvezetesen sztorizgat. Megtudhatjuk, hogy Katherine Hepburn viselt-e sminket a forgatásokon kívül, miért volt Grace Kellynek szemüveggyűjteménye, vagy azt, hogy honnan kapta Jackie Kennedy a menyasszonyi fátylát. Igazándiból ez egy fotóalbum, amit izgalmas történetekkel tűzdeltek meg, amelyek bepillantást engednek a tíz stílusos nő életébe. Az apró momentumok, érdekességek pedig választ adhatnak arra, hogy miért pont őket emlegetjük- akár haláluk után évtizedekkel is- a stílus nagyasszonyaiként.
Ahogy az előbb említettem, benfentes mesélőként van jelen a szerző, aki, ahogy az alábbi képen is láthatjátok, nincs híjján a stílusnak, saját megjelenésében sem.
paola-saltari
A szereplők fotói mellett híres kortársaktól származó idézeteket olvashatunk, vagy akár saját megjelenésükkel kapcsolatos nyilatkozatokat.
Az album jó ugródeszka ahhoz, hogy elmerüljünk a tíz hölgy életrajzában. Igazi ajándéknak való gyöngyszem, amit akár már most érdemes megvásárolni, és elrakni az év végi ünnepekre. S hogy miért mondom most? Óriási árengedménnyel 3.000 forintért lehet megvásárolni szeptember 15.-ig az Alexandra könyvesboltokban, vagy itt megrendelni. Szerintem ezért vétek kihagyni!

Íme néhány fotó a könyvből:

monroe1952

hepburn1952

gracekellz1955

coco chanel smilesaudrey-sabrina-stationMary_Quant

Twiggy-50

1267344.jpg

Picasso And Bardot

Missing Diana - Her Style

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner