Abodi X WINNERSPORT – valami elkezdődött

Abodi Dóra és a WINNERSPORT együttműködéséből létrejött kollekció egyes darabjaival már találkozhattatok a Neon című editorialban. Most azonban bemutatom a teljes kollekciót, amely remekül színesítette az idei Mercedes Benz Fashion Week Central Europe-ot.
SAM_6446 (Custom)

Dóra elég erőteljesen lép tör előre a pályáján, s neki azt is sikerül megvalósítania, amiért rengeteget szoktam morogni a hazai divatheteken. Őrületesen hiányolom a különböző stílusok, vagy éppen a gyártók megjelenését. A hazai divatcégek, rondábban mondva gyártók igen jó tervezőkkel a háttérben működnek. S ahogy a többi Fashion Week-en senki nem esik hanyatt attól, hogy pl. egy Topshop is bemutat, nálunk is bővülhetne a paletta. A WINNERSPORT kifutóra engedése talán az első lépés lesz efelé, s ahogy ettől egyetlen minimalista art márka lelkivilága sem sérült, úgy a rendezvény színvonala is csak emelkedett és lett izgalmasabb a kínálat.

SAM_6460 (Custom)

Az Abodi X WINNERSPORT kollekciója hordható, az aktuális trendekre reflektáló, abba tökéletesen illeszkedő sorozat volt. Ebben nincs is értelme semmiféle titokzatosságot, okot-okozatot keresni- Dóráék a térképre tettek egy divat tekintetében ismeretlen márkanevet, amelynek kollekciójáért a környezetemben lévő tinik és húszasok egy személyként őrültek meg.

SAM_6463 FF (Custom)

Sokszor mérgelődök azon is, hogy a hazai tervezők élő vállfaként gondolnak a modellekre, és a kifutóra mindenféle kiegészítők nélkül küldik ki a kollekciót. Dóra nem az a típus, aki így tesz, s a bemutató remek példa volt arra, hogy egy tudatosan végiggondolt styling hatványozottan dobhatja meg nem csak az egyes darabok, hanem összességében az egész kollekció sikerét. S láthatóan a modellek is örömmel viselték a ruhadarabokat, és a kiegészítőket.

SAM_6462 (Custom)

SAM_6465 (Custom)

A bemutatót követően eljuttatott részletes sajtóanyagban egy remek interjú is lapult, amelyben a tervező mesélt az együttműködésről. Ezt változatlan formátumban közlöm a továbbiakban:

Mi az együttműködés története a WINNER márka kapcsán?
A Kézművel régebb óta megrendelői viszonyban állunk, hiszen kiváló minőségben gyártott számunkra ruhákat. Régóta elkezdődött egy beszélgetés a WINNER márkában rejlő lehetőségekről, amely beszélgetés végül konkrét együttműködéssé formálódott. Nagyon sok munkánk van a jelenlegi projektben, és nagyon szeretném, hogy sikerrel mutatkozzon be.

Mi inspirálta a kollekciót?
A hagyományos munkaruhák letisztult funcionalitása és puritán tökéletessége, a 90-es évek sportruházata és napjaink meghatározó trendje, miszerint a sportruházat átalalkul és átlényegül hétköznapi, akár elegáns viseletté.

abodi1 (Custom)

Melyek a kollekció fő jellemzői?
A gyűjtemény nagy része unisex, jól kombinálható, pragmatikus és időtálló darabokból áll. Bár minden eleme egyértelműen designer és különleges, mégis gyakorlatilag helytől, életkortól, nemtől és testalkattól függetlenül könnyen viselhetőek, a WINNERSPORT pont a minőségi sportos kulcsdarabokra fókuszál. A kiegészítő vonal is látványos, de egyben rendkívül funkcionális, három típusú hátizsákot, egy edző vagy hétvégi táskát, háromféle női kistáskát és egy pakolós fűzött táskát terveztem, illetve hozzáillő péztárcákat és kulcstartókat.
Izgalmas része a kollekciónak a labdakollekció, ezek kézzel varrott hagyományos fotball, rugby és egyéb típusú labdák, nagyon örültem, hogy erre a régi labdavarró hagyományra és mesterségre felhívhatjuk a figyelmet és megismerhettem ezt a nagyon szép de nehéz szakmát.
abodi2 (Custom)

Milyen anyagok és technikák kerültek felhasználásra?
Olyan darabokat terveztünk, amelyek nem mennek ki a divatból. Az anyagok is ezt az időtlenséget és tartósságot hordozzák: jó minőségű orkán anyagok, flanelek, bőr és mosható jerseyk és inganyagok kerültek felhasználásra, de dolgoztunk egy újdonságnak számító teflonos neoprennel, illetve steppeltünk, pliszíroztunk, hímeztünk, szitáztunk.
Melyek a kedvenc darabok a kollekcióból?
Minden darabban hiszek, mert hosszú és alapos előkészület és tervezés előzte meg a munkát, láttam milyen magas minőségben, gondossággal és szeretettel készülnek, az utolsó gombig minden kelléket és anyagot személyesen választottam, minden szabásmintát és designt hosszasan tökéletesítettünk. abodi3 (Custom)

Kinek szól a kollekció?
Azt gondolom, hogy jó minőségű, szép, időtálló, tartós és minőségi, a hétköznapokba jól beilleszthető darabokra mindenkinek szüksége van, így nem szeretném a WINNERSPORT darabokat kifejezetten kollekióként és szezonális darabokként értelmezni, vagy célközönségét korlátozni. Egy jó bomberre vagy parka kabátra, egy klassz hátizsákra mindenkinek szüksége van és ha szép és tartós, bármeddig lehet viselni, nem fog kimenni a divatból. Persze pár kísérletibb darab is belefért a gyűjteménybe, mint például a dekonstruált oversize pufikabát, a terepmintás maszkos hoodie, illetve nagy kedvencek a „Cheetah képregényes” pólók és pulcsik, amiket én rajzoltam és szezonról szezonra folytatódik majd a gepárdok története.
abodi4 (Custom)

Hogyan jelenik meg a társadalmi felelősségvállalás és etikus divat a kollekcióban?
A projekt egyik fontos alappillére, hogy a hozzájáruljunk a megváltozott munkaképességű emberek társadalmi megítélésének javításához. Még mindig azt látom, hogy a társadalom és a munkaadók nagy része nem tud mit kezdeni a fogyatékkal élő emberekkel, holott nagy részük igenis szeretne és tud dolgozni, és megfelelő támogatással gyönyörű dolgokat tudnak létrehozni, amit személyesen is tapasztaltam a közös munka során. Nagyon büszke vagyok, hogy a projektben ennyien részt vettek és ilyen magas színvonalú munkát végeztek. A másik fontos szempont a slow fashion és hazai gyártású darabok népszerűsítése.
Melyek a távlati tervek a WINNERSPORT-tal?
Szeretnénk lépésről lépésre felépíteni a WINNERSPORT ruházati vonalat itthon és külföldön, célunk minél több partnert találni, webshopot elindítani. Fontos célunk a megváltozott munkaképességű munkavállalók folyamatos bevonása, fejlesztése, a társadalmi elfogadottság és támogatás növelése.

A WINNERSPORT Facebook oldalát itt találhatjátok.

Fotók: backstage- Parádi Gabriella, kifutó- Máthé Krisztián

A fotók utánközlése csak engedéllyel lehetséges.
abodi5 (Custom)abodi6 (Custom)abodi7 (Custom)abodi8 (Custom)abodi9 (Custom)abodi91 (Custom)abodi92 (Custom)

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner