Ana Ljubinkovic és a papírlányok

ana ljubinkovic
Ana Ljubinkovic London backstageNem túl gyakran fordul elő az emberrel az, hogy egy kollekciót két külön ország külön Fashion Week-jének a keretében nézheti meg. Velem az idén pedig pontosan ez történt. Ana Ljubinkovic-csal indítottam a London Fashion Weeket, majd néhány héttel később Budapesten a Mercedes Benz Fashion Week Central Europe kifutóján láthattam újra a kollekcióját. Mindkét helyen volt szerencsém a backstage-be is belesni. Londonban több fiatal tervezővel közösen mutathatta be a kollekcióját- Ones to Watch, azaz, Akikre érdemes figyelni címmel- , míg nálunk külön léphetett kifutóra, a londoninál teljesebb sorozat.

 

ana ljubinkovic london
ana-london (Custom)
Minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy a hazai háttércsapat sokkal szebb munkát végzett, mint a szigetországi kollégáik. Láthatjátok a backstage-ben készült képeken a szorgos kezeket, Barsi Balázst és Matócsi Tibit a szépséges marcell hullámokon dolgozni, valamint Tombor Saroltát, akinek a tökéletes sminkeket köszönhetjük.

SAM_6374 (Large) (Custom)

SAM_6378 (Custom)

SAM_6380 (Custom)

Az idén bemutatott 2017-es tavasz nyári kollekció a századelő kivágós papírfiguráit juttathatta eszünkbe. S ha erre gondoltunk, nem sokat tévetünk. Ana inspirációja ugyanis többek közt The Impossible Voyages című némafilm és Jan Švankmajer – Barmaglot [Jabberwocky] című rövidfilmje volt. Az előbbit szinte mindenki ismeri, mivel Georges Méliès Holdba utazásos 1904-ben készült munkája kötelező tananyag. Ha esetleg mégsem tudnátok róla semmit, érdemes A Leleményes Hugo című filmet megszerezni, és megnézni (itt írtam róla korábban)

SAM_6390 (Custom)

A militáns, kártyafigurák, akárcsak a múlt évben látott kollekció darabjai, nem nélkülözték a giccset. A tervező tudatosan játszik ezzel, most éppen a katonás elemeket téve komlytalanná, és egyben szerethetővé. Az Alice Csodaországban vonal mentén is továbbhaladt, hiszen ezek a katonák bármikor bemasírozhatnának a Szívkirálynő seregébe.

Ana ljubinkovic

A színpadra kívánkozó Ljubinkovic kreációk meg is találják helyüket, hiszen egyre több divatszerkesztő, és sztár stylist fedezi fel. Nem csodálkozhatunk hát azon, hogy portfóliójában tudhat már Vogue editorialt, Miley Cyrus-szal Voice szereplést, valamint most legutóbb éppen Elle Style Awards-szal díjazták.

Ana tudatosan, és határozottan lépdel előre, összetéveszthetetlen stílussal és egyéniséggel.

S hogy hogy is fejezzem be ezt a posztot? Ugyanúgy, ahogy egy évvel ezelőtt: Remélem Ana Ljubinkovic nem utoljára járt nálunk.

Fotók: London: Fashion Scout, Budapest: backstage-@Parádi Gabriella, kifutó: ©Máthé Krisztián

PicMonkey Collage (Custom)PicMonkey Collage-2 (Custom)

_DSC5800 (Large)PicMonkey Collage-3 (Custom)

Ana Ljubinkovic Fashion Week Central EuropePicMonkey Collage-8 (Custom)

Ana ljubinkovic

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner