Atelier Théodore, avagy a Provance-i szalmakalap története

Az utóbbi napokban igen sok Provance-i képet osztottam meg veletek a Facebookon és az Instagrammon. Valóban nagyon sok élménnyel lettem gazdagabb, amelyekről folyamatosan -valójában szép lassan- fogok beszámolni nektek.

provanceNem titok, hogy a L’Occitane meghívására érkeztem Franciaország ezen mesebeli tájára, s az sem, hogy most nem bloggerként, hanem stylistként kértek fel egy nagyobb munkára. (ezekbe a titkokba majd később avatlak be benneteket).

provance1 (Custom)Érkezésünkkor, az egykor apácarend épületeként funkcionáló, ma ötcsillagos luxushotelként üzemelő Le Couvent Des Minimes szobáiban  fantasztikus welcome csomag várt az ágyunkon. A meglepetés  kellős közepén egy gyönyörű szalmakalap díszelgett. Rögtön látszott, hogy ez nem valami tucattermék, hanem igazi mestermunka. Valamit biztosan tudtak a kalap kiválasztói, hiszen az összes stábtagunk ezekben a  pompázott egész útunk során. Ráadásul mindenkinek jól is állt a klasszikus formájú fejfedő.

provance2

provance

provance

6tag_290616-083115S ahogy időm engedte, utána is jártam annak, hogy honnan származtak szalmakalapjaink.

Atelier Théodore állt a kalap porzsákján, és a mellékelt kis füzetecskében. A kalapot kifejezetten a L’Occitane számára tervezték a Párizsban található műhelyben.

A kalapszalon-, és egyben műhely 2004 óta üzemel. Alapítóinak célja az volt, hogy újra a méltó helyre kerüljön a kézműves kalapos mesterség, valamint a kalap, mint divatkiegészítő ismét a régi fényében tündököljön. Az alapanyagok kiválasztásában, és a minőségben nem ismernek kompromisszumot.

Finale-carte-paille-min-1 (Custom)100%-ig francia gyártásban készülnek modelljeik. Saját kollekciót is készítenek, de ha valaki exklúzív egyedi darabot szeretne, akkor szívesen állnak rendelkezésre a párizsi showroom-ban. “A kreativitás az egyetlen amely határokat szabhat” – az ügyfél minden igényére, elképzelésére nyitottak. Párizs legjobb kellékeseivel, bőrdíszműveseivel dolgoznak együtt, így valóban szinte bármit megrendelhetnek tőlük. Érdekesség, hogy a tervezési folyamatban nem kérnek pénzt a kuncsafttól,csak, amikor már készen van a hőn vágyott kalap, és mindenki elégedett. A végső árat ugyanis nagyban befolyásolja a felhasznált alapanyag és az eltöltött munkaórák száma.

A poszt végén megcsodálhatjátok az idei nyári kollekció darabjait.

Az Atelier Théodore weboldalát pedig itt találhatjátok, a Facebookon pedig itt tudjátok követni a munkásságukat.

10-2-PETIT-INDIANA-THEO-min

4-2-INDIANA-THEO-min

6-2-INDIANA-THEO-min

2-2-INDIANA-THEO-min-1

1-2-INDIANA-THEO-min

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner