Az ötvenes évek dívái inspirálták Sophie Beale kalap kollekcióját

A London-i Fashion Week-en számtalan izgalmas élményben volt részem. A hazaindulás előtt néhány órával még végigjártam a designer showroom-ot, ahol számtalan izgalmas tervezővel találkozhattam. Az egyik standon fantasztikus kalapokra lettem figyelmes, amelyek mintha egy negyvenes évekből egy időgéppel utaztak volna a mába. Nagy szerencsémre a kalapok, fejdíszek alkotója Sophie Beale állt éppen az alkotásai közt.
SAM_2979 (Custom) (2)
A roppant szimpatikus és szerény tervező káprázatos minőségű kalapokat készít. S hogy a negyvenes és az ötvenes évek divatja mennyire megfogta őt, az nem is volt kétséges. Akik a divattörténetben kevésbé jártasak, azoknak elárulom, hogy ez volt az az időszak, amikor az elegancia mellett a pénztárca is számított. A háború felé közeledvén a divatozást legegyszerűbben a kalapokkal lehetett megoldani, hiszen ezek szinte bármiből, bármilyen díszítéssel is készülhettek. Ha pedig belegondolunk egy egészen apró kis fejfedő is őrületesen sikkes tud lenni. Az ötvenes években pedig az újra felfedezett és vágyott nőies sziluettek tökéletes kiegészítője volt a kalap.
Sophie zsigerből érzi a sikket. A 2016-os kollekcióját az ötvenes évek egyik slágere, Ricky Nelson Lonesome Town című dala inspirálta. Ezen kívül Brigitte Bardot és Nancy Sinatra voltak a kollekció múzsái.

Rózsák , csíkok és masnik jelennek meg a finom pasztell színek mellett, az  alapanyagok pedig bőr, raffia, és jersey.
Sophie az ötvenes évek stílusát nem a már elcsépeltnek ható pin up vonal felől közelíti meg, hanem a szofisztikált eleganciát mutatja meg. Kollekcióiban a magasmívű kivitelezés mellett teszi le a voksot, és bevallottan nem a tucat- és olcsó vonalat képviseli. Szerencsésnek mondhatja magát hiszen Noel Stewart, Philip Treacy és Stephen Jones Couture műhelyében is tanulhatott.

Nem csoda, hogy 2012-ben a British Fashion Council őt választotta a legtrendibb kalaposnak. Számos elismerést is magáénak tudhat, az előbb említett divattanács mellett a Grazia magazin is díjazta. A London-i Olimpián 100 brit kalapos közül választotta ki Stephen Jones hogy közreműködjön a fejfedők elkészítésében. Ráadásul igencsak elismerő szavakkal illette a tervezőnőt: “Sophie igazán érti a kalaposság lényegét azt, hogy egy kalapnak hogyan kell illeszkednie a fejre, s hogyan kell összhangban lennie a viselő testével. Érti az arányokat és a pontosságot. Valójában a legvarázslatosabb darabjai pont a legfinomabb kalapok”

Az alábbiakban az aktuális 2016-os tavasz-nyári kollekciót láthatjátok, ami a Sundown Solitaire, avyga a Naplemente passziánsz névre hallgat.

Ha a tehetséges kalaptervezőtől még szeretnétek több munkát látni, kattintsatok a weboldalára, vagy kövessétek a facebookon!
sophie1 sophie2 sophie3 sophie4 sophie11 sophie21 sophie31 sophie41 sophie112 sophie211 sophie312 sophie3123

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner