Amikor Balenciaga ötletet lop az Ikeától

Lassan már napi szinten kénytelenek vagyunk hozzászokni azokhoz a történetekhez, amelyek arról szólnak, hogy egyik tervező hogyan “inspirálódik” egyik tervezőtől vagy éppen másiktól. Ilyenkor az embernek összeszorul a gyomra, és rettenetesen dühös lesz. Volt már, hogy én is átéltem ezt az élményt, amikor nem kisebb cég inspirálódott a munkámból, mint a Fendi (kattints ide, ha kíváncsi vagy)

Most a Balenciaga-nak tetszett meg az Ikea ikonikus bevásárló szatyorja. Számomra ez azért is rettenetesen szomorú, mert egy ilyen hagyományokkal rendelkező márkának ennyire pitiáner ügybe soha nem szabadna belekeverednie.

Persze vicces lehet, ahogy sznobék kétezer dolláros ikea szatyorral menőznek, na de azért kéremszépen…. Balenciaga-éknak nem ez volt az első ilyen húzásuk, hiszen volt már náluk a “Szíj Melinda szatyor”-ra hajazó izé is. Ez még most is kapható a webshopjukban négyféle változatban, ha esetleg kedvet kaptok..

Persze nem csak ők inspirálódtak a hétköznapi szatyrokból, hanem Louis Vuitton is. Sanos az ő csodálatos cipelős táskájuk már nem kapható.

Visszatérve az Ikeás szatyorra. A svéd bútorgyártó így reagált a koppintásra:

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner