Balett jelmezeket tervezett Christian Lacroix a Swarovskival együttműködve

Christian Lacroix-t az egyik legnagyobb kortárs divattervezőnek tartom, aki olyan érzékkel tud a színekhez, formákhoz nyúlni, mint senki más. Nagy izgalommal fogadtam a hírt, hogy a Swarovski-val együttműködve jelmezeket tervezett a Párizsi Operaház , azaz a Opéra de Paris Szentivánéji álom című balettjához.

George Balanchine ikonikus koreográfiájához káprázatos kosztümök születtek. Az eredeti koreográfia 1962-ben született, és máig a legnépszerűbb feldolgozása Shakespeare remekművének. Nadja Swarovski így nyilatkozott a kollaborációról: ” Nagy öröm számunkra, hogy Christian Lacroix, a Párizsi Operaház és a Swarovski immár második alkalommal készít közös produkciót.” A korábbi együttműködésről itt olvashattok.

A tervek életrekeltésén hetven fős stáb dolgozott mintegy 10000 munkaórán keresztül. Christian Lacroix 210 jelmezt tervezett, amelyek díszítéséhez csaknem 1 millió Swarovski kristályt használtak fel. fejdíszekből, tiarákból, koronákbó nem kevesebb, mint 90 darab szerepel az előadásban – ezeket mind erre az alkalomra készítették.

A werfotók válogatásakor a bőség zavarával kűzdöttem, hiszen nem lehet megunni a fantasztikus backstage fotókat. Öröm látni a tütü készítés titkait, a hímző- és díszítőmesterek munkálkodását. (a galériában még több fotót találtok- ezekre kattintva nagyobb méretben is megnézhetitek a képeket)

Az Opéra de Paris tizenkét alkalommal mutatja be ebben a szezonban az előadást. A szerencsések még március 29-ig megnézhetik.

Bővebb információ a Párizsi Operaház weboldalán. A Swarovski weboldaláért ide kattintsatok. 

Fotók:  ©AnnRay, jelmeztervek: Christian Lacroix © OnP

 

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner