Balmain kreációkban táncolnak a Párizsi Operaház művészei

Olivier Roustein-t akár az új korszak Lagerfeldjének is nevezhetjük, hiszen ő is olyan frissítést hozott az általa képvidselt márkánál, akárcsak Karl császár anno a Chanelnél. Mindig történik körülötte valami, ami előremutató, menő, és beszélni kell róla.
Most éppen a Párizsi Operaház számára tervezett balett jelmezei azok, amelyekről érdemes szót ejteni. Az együttműködésről már rebesgettek ezt-azt, és egy-két jelmezterv is napvilágot látott már a különféle platformokon.

A tervező Sébastien Bertaud meghívására érkezett. A jelmezek a Renaissance című baletthez készültek. A 27 perces alkotásban 22 táncos vesz részt, a bemutató pedig pont ma este volt.

A jelmezek inspirációját a 2012-es őszi-téli kollekció adta, amely a Fabergé tojások motívumaiból építkezett. Gyöngyökkel kristályokkal gazdagon díszített jelmezek készültek, amelyek előállítása nem lehetett kis munka. A táncosoknak készülő kosztümökön ugyanis egyenként el szokták csomózni a gyöngyöket. Egy lehulló lepergő gyöngy egy folyamatot indíthat el, ha nincsen rendesen eldolgozva, és ez akár a táncos életébe, vagy a pályafutásába kerülhet. Viselni sem lehet könnyű ezeket a kosztümöket, hiszen ennyi rátét igencsak súlyos teher. Kompromisszumokat mindkét oldalról kénytelenek voltak kötni, de szerencsére ez nem ment a végeredmény rovására. Az biztos, hogy többet kellett próbálniuk, mint egy megszokott darabnál.

A szerencsések június 18-ig tekinthetik meg a darabot.

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner