Botrányos parfüm Gaultier-tól: Scandal !

Jean Paul Gaultier a tervezőgéniusz jó barátságban áll a botránnyal. Ő az aki rendre szoknyába öltözteti a férfiakat, de szintén ő az, aki Madonna ikonikus lookjával a kúpmelltartóval, valamint a fehérneműk felsőruházatként való használatával igencsak feszegette és feszegeti mindmáig a határokat. Az utcáról hívott nőket és férfiakat a kifutóra,elsőként utasította el a nemek közötti különbségeket, ’88-as tavasz/nyári kollekcióját nemes egyszerűséggel “A gondnok a lépcsőházból”-nak nevezte.


Röviden: mindig unalmasnak tartotta, ha valami “politikailag korrekt”. Jean Paul Gaultier az, aki tudja, hogyan csináljon botrányt és meg kell mondani, nemcsak élvezi, hanem jól is csinálja azt.
Az önmagáért való botrány persze nem lenne elég a világhírnévhez. Gaultier a szakma zsenije. Életművét évek óta utaztatják a nagyvilágban kiállítás formájában, és bevallom ez volt az a tárlat amin eddig a legtöbb időt töltöttem, ami órákban mérhető. Botrány nem?


És itt az igazi nagybetűs Botrány, a Scandal, az illat a nőnek, aki szabad és erős. Újra és örökké – a legkultikusabb konzervdoboz a világon. De ez alkalommal bársonnyal van borítva. Nappal rózsaszínnek látjuk. Éjjel egyesek érintéssel ismerik fel. Mindkét esetben emlékezetes az élmény. Az elmúlt 20 évben Jean Paul Gaultier parfümjeinek csak a felsőtestét láthattuk. Azok számára, akik eddig azt kérdezték hol vannak a lábak: hát itt vannak! A lábak az ég felé mutatnak a kupakon…

A Gaultier üvegek eddig felsőtestek voltak, most itt vannak a lábak! Ezek a lábak emlékeztetnek minket arra, hogy micsoda mulatság elmerülni a párizsi éjszakában.
A parfüm szívjegye maga az élet. Nappal mézes, friss és étvágygerjesztő, amiben tisztán érződik a gardénia és a vérnarancs. Jellegzetes, ellenállhatatlan és majdnem elérhetetlennek tűnik; felidézi a gyerekkort.

Éjjel az érzéki és csábító méz keveredik a pacsulival. De a nap végére a nappal és az éjszaka együtt van jelen, ellenállhatatlan üzenetet közvetítve.
Az illat megalkotója: Daphne Bugey (Fabrice Pellegrin és Christophe Raynaud segítségével).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner