Daalarna Paradise- menyasszonyok az édenkertből

Magyarország eseményszámba menő Daalarna divatbemutatóját most is rekordszámú néző követte. Benes Anita igencsak bátor módon néhány éve úgy döntött, hogy nem zárt kapuk mögött mutatja be innentől a kollekcióit, hanem jegyvásárláshoz köti. Gondolom sokan nézehették  könnyelműnek, de az idő őt igazolta. A helyekért közelharcot vívó nézők, és tömött sorban álló vendégek százai örülhettek annak, hogy bejutottak a két bemutató egyikére.
Ahogy a korábbiakban, most is legelőször a színes összeállításokban léptek a buja dzsungelt idéző kulisszák mögül a különleges kifutóra Anita modelljei. A trópusi virágok, madarak tollainak színét láthattuk viszont a kreációkon. Libbenő selymek, csipkék, és mix and match összeállítások jellemezték ezeket a ruhákat. A formák a hagyományos színvilágban megálmodott ruhák esetében is megjelentek. Érdekes ilyen szemmel is megfigyelni, milyen más hatást ad egy design más-más minta-, anyag- és színkörnyezetbe helyezve.

Az esküvői kollekció darabjaiban gyakran megjelent az organza, a párás esőerdők vízpermettől fénylő leveleit idézve. A ruhák letisztultak, egy-egy fókuszponttal figyelmet felkeltő hordható, és könnyen viselhető darabok voltak.Mindezt az egyszerűséget olyan míves alapanyagokkal érte el a tervező, amely a menyasszonyok szépségével nem vetekedni akar, hanem kiemelni azt.A trópus motívuma a csipkék indás rajzolatában jelent meg. Érdekesség, hogy a korábban megszokott, és megismert csipkék közt olyan változatokat is észrevehettünk, amelyek a most oly divatos horgolt, vagy riselínezett hatást adták. A kanyargó rajzolatok optikai tuningként- köszönhetően a remekül kialakított szabásnak- kiváltották a sokáig a menyasszonyi trendekben egyeduralkodóként jelenlévő kényelmetlen fűzőt.

Benes Anita menyasszonyai könnyedek, amely könnyedséget Sípos Zita sminkjei is tükrözték. Klasszikus, csipetnyi csillogást felvillantó make up, amelynek hangsúlyos eleme a vörös száj. A hajkoronák szintén természetesek, lazák voltak- Hajas László irányításával készültek.Érdemes megfigyelni a kiegészítőket, amely a Daalarna csapat egyik állandó alkotótársa Nagy Adrien, azaz a Rienne Creation tervezett. A koszorúk a korábbi óriás virágok helyett kisebbek, diszkrétebbek, viszont nem feltétlen a ruhával azonos színűek voltak. A fátyol pedig úgy tűnik egy kis időre feledésbe merül…

A fülbevalók esetében is láthattunk feltűnő darabokat, akár nagyságban , akár színben híták fel magukra a figyelmet. Kedvenc darabom a piros fülbevaló volt, amelyet nekem eszembe sem jutott volna feladni egy esküvői ruhához – EDDIG!- most azonban teljesen beleszerettem. Ahogy említettem a ruhák díszítése minimális volt. Az oly nagy népszerűségnek örvendő Swarovski kristályok is csak diszkréten kerültek a kollekcióba. Érdekes, hogy a kevesebb több elmélet alapjan, így még nagyobb hangsúlyt kaptak.

A kollekcióról és a Daalarna márkáról még többet tudhattok meg a Secret Stories oldalán.

A fotókat Máthé Krisztián készítette a Pumpkin Paradise számára.

 

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner