Doridea – a bőr és a textil bűvöletében

Márkus Dóra ékszereibe néhány éve futottam bele. Akkor virágokat formált bőrből, és pasztell színeket használt. Nem vagyok egy nagy bőrékszer fan, de fel kellett figyelnem a nyakláncaira. Annyira mások és finomak voltak. Most ismét egy olyan kollekciót készített, ami mellett nem lehet elmenni. Fémes és tűzszínek, mintha raku technikával égetett kerámiák lennének ékszereinek alkotóelemei. Pedig még mindig bőrrel és textillel dolgozik.
doridea_MorePetals_03

Nem annyira szokványos, hogy valaki a textiltervező szak után a bőr ékszereket kezd tervezni. Mit szólt ehhez a környezeted, tanáraid?
Folyamatosan érdeklődik és támogat a környezetem. Nagyon jól esik, amikor örömmel hordják a munkáimat.
A szakma sok-sok lehetőséget tartogat arra, hogy a fogásokat milyen területen alkalmazzuk. Bátorság, képzelet és szabadság szükséges ahhoz, hogy a megszokott kereteken kívül is mozogjunk. Nagyon fontosak az alapok, a klasszikus technológiák, de rajtunk múlik, hogy ezeket mire és hogyan használjuk fel. Valóban izgalmas, hogy honnan indulunk, de a lényeg mégis a végeredmény és ez érdekli jobban a környezetemet is.
doridea_HiddenTreasures_01Honnan jött az ötlet, hogy ne öltözékekkel, hanem kiegészítőkkel foglalkozz? Nincs hiányérzeted, hogy nem a komplett öltözékért vagy felelős?
A Divat- és textiltervező szakon én az anyagtervező vonalon merültem el jobban. Bár volt több öltözéktervezési feladatom is, nekem a fő szakom a matéria előállítását célozta meg. A textil- és struktúraképzés mellett nagyon érdekel a divat és itt találtam meg kapcsolódási pontot az anyagok és az öltözködés között. Önálló tárgyakat szerettem volna létrehozni azokkal a technikákkal, anyagmanipulációkkal és felületekkel, amiket a textiltervezés során kitalálok és használok.

doridea_HiddenTreasures_11

Hogyan születik meg egy kollekció? Hogyan választod ki az anyagokat?
Kiválasztok egy inspirációs témát, egy hangulatot és amihez anyagbeszerzéskor mindent ehhez közelítek. Sok mindent egymás mellé teszek és gondolkodom, valamint sok esetben az intuíciómra is hagyatkozom. A két fő anyag, amivel legtöbbször dolgozom, az a bőr és a szövet. Ezek önmagukban és egymással kombinálva is sok-sok lehetőséget és izgalmat hordoznak.

doridea_HiddenTreasures_02Kik a vásárlóid? Mennyire fogékony a magyar piac a nem fém ékszerekre?
A hazai vásárlóim többségében nagyon élénk érdeklődést mutatnak a magyar tervezők iránt. Vágynak a változatosságra az öltözködésben, ezért van helyük az alternatív alapanyagokból készült ékszereknek is.
Kb. 20-45 korúak, akik nap mint nap vagy fontos eseményeken fel szeretnék dobni valami különlegességgel az öltözéküket. Elég gyakori, hogy ajándék lesz a kiszemelt darab.

doridea_HiddenTreasures_05Mik a terveid?

A legfőbb tervem most, hogy bővítsem a termékpalettát még bizonyos kiegészítőkkel, amikről egyenlőre többet még nem szeretnék elárulni.
A Doridea márka weboldalát itt, facebook oldalát pedig itt tudod megtalálni.

doridea_HiddenTreasures_03

doridea

doridea2

doridea_HiddenTreasures_06

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner