Éder Vera fotográfus- egy kolléga szemével

Vendégbloggerünk Bege Nóra ismét egy fotográfus hölgyet mutat be , ezúttal egy kortársát, Éder Verát.

Gyermekkorom óta tudom, hogy a fotózás varázslat. Elbújunk a gépünk mögé, ráhelyezzük a szemünket a keresőre és tőlünk függ mikor exponálunk. A pillanat  megáll, az idő eltűnik, részesévé válunk egy olyan pillanatnak, ami egy sóhajtásnyi  idő után már történelem. A jó fotó a történelem részesévé teszi a nézőt az által, hogy hat rá ez a pillanat.

edervera8 

Éder Verát  2003 májusa óta ismerem. Képeit  is azóta.  Volt, hogy egymás mellett fényképeztünk, ugyanakkor nyomtuk le a gombot  és én mégsem értettem, hogy hogyan vehette észre azt a csodát, amit én nem. Vagy másként.

 edervera4

edervera6

Hiszek abban, hogy az ihlet univerzális. Olyan, mint egy pillangó, amely mindannyiunkra rászáll – tőlünk függ , hogy képesek vagyunk-e látni, láttatni. Nem tarthatjuk magunkénak soha. Akkor válik értékessé, ha hagyjuk tovaszállni, hogy más is gyönyörködhessen benne.

edervera2

éderveraábrahámgabriella

Éder Verát, az egyik legsokoldalúbb, legszínesebben alkotót szeretném most bemutatni, akinek munkája, hivatása, szolgálata a fotográfia .

édervera

1996-ban kezdett el fotózni, Miskolcon a helyi napilapoknál volt tanuló, majd fotóriporter.

A színházi fotózást A Miskolci Nemzeti Színháznál kezdte, majd a Miskolci Opera Fesztivál fotográfusa lett, azóta is rendszeresen dolgozik velük. 2006- ban a fővárosba költözött, néhány évig  az Operaház fotósa volt.

edertanc

edertanc2
Ebben az időszakban kezdte el a reklám és divatfotózást saját ötletei alapján.  Jelenleg az Budapesti  Operettszínház, a Budapest Bábszínház és a Rózsavölgyi Szalon hivatalos fotósa. 2013-tól az Abrakadabrafotó tagja, amit Gálos Mihály Samu fotóriporterrel alapítottak.

edervera3

edervera11

edervera10

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner