Egyszerű, és tökéletes- ANDA

Please Add Photos
to your Gallery

“Ez az ember magában beszél,
Belebeszél saját magába.
Balkán Tourist – Ez az ember”

Ez a dal jutott az eszembe, világmegváltó tinikoromból, amikoris a párna alá dugva hallgattam éjszaka a magyar rádió késő esti sávba rejtett alternatív zenéket bemutató műsorait. Valószínű sokaknak ma már nem mond semmit ez a zenekar, de simán el tudom képzelni, hogy Anda Emi ezt dúdolgatta magában, amikor a “Talking to Myself” névre keresztelt kollekcióját tervezte. A dal szövegének folytatásával ellentétben Eminek igazán van mit a lelkéből kibeszélnie, s ruhákká alakítania.

Ez a kollekció egyféle összegzés, amelyben a tervező jellegzetes vonalai kerülnek bemutatásra. Hordhatóak, hibátlanok, és egyszerűek. S ebben az egyszerűségben, amelyet a legnehezebb létrehozni, olyan egyedi megoldások rejlenek, amelyet gyakran a figyelmetlen szem nem vesz észre.

SAM_0300ok SAM_0208ok

Érdekes, hogy több húszonéves korosztálybéli ismerősömmel beszélgettem az ANDA ruhákról, és nagy meglepetésemre nem nagyon értették, mitől tartjuk annyian zseniálisnak a tervező munkásságát. Bizony itt nem csak munkáról, hanem egy több évtizedes folyamatról beszélünk,amely nem az ordító, harsogó bravúrokkal operál, hanem csendesen megbúvó technikai ötletekkel. Szoktam mondani, ahhoz, hogy ezt a nyelvezetet megértsük, magunknak is érni kell. Míg tapasztalatlanul csak az ötletsziporkákat vesszük észre, addig évről-évre megérve, tapasztalva élesedik a látásunk olyan titkokra, mesteri megoldásokra,ami talán elsőre nem tűnik fel. Pont azért mert a helyén van, mert tökéletes.

tgfwb_anda-smink-glodi-balázs-fotó

IMG_2279ok

ANDÁ-nál nincs hibafaktor. Nincs hullámosan varrt zippzár, nincs egymáson elcsúszó különböző karakterű anyag, fenéknél elálló szabáshiba- nála csak prémium minőség van. A bemutatón mellettem ülő F.Dózsa Katalin így fogalmazott: “Ezen a szinten már nincs hibalehetőség” . “Csak” kiszámíthatóan mesteri, egyszerű tökéletesség.

A kollekció darabjait a fenti nagy fotóra kattintva nézhetitek meg.

Backstage fotók: Almási J. Csaba,Parádi Gabriella, bemutató fotók: Máthé Krisztián

SAM_0304ok

DSC05141ok

IMG_2282

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner