Újabb designer együttműködés a Promodnál

Az előző év sikeres designer együttműködése után a Promod ismét egy fiatal tehetséget választott. A 25 éves Elise Chalmin-nt választották. Különleges ez az alkalom, hiszen most nem illusztrátort, vagy kalligráfust, hanem a márka történetében először egy divattervezőt kértek fel a kóperációra. Elise Charmin-t fiatal kora ellenére már a minták királynőjének is nevezi a szakma, pedig az üstökösként berobbant tervező szinte csak egy éve aktív a divatiparban.

promod4 (Custom)
Egy évvel ezelőtt, mikor Elise Chalmin elvégezte a londoni Kommunikációs Főiskolát (London College of Communication) megalkotta első mintáját.  Témként szülővárosa, Párizs szinte adta magát. Pénztárca, textiltáska és telefontok készültek elsőként, és váratlanul  hatalmas sikert is arattak. Ez arra motiválta a fiatal tervezőt , hogy megalkossa első „prêt-à-porter”darabjait is. A sajtó által azonnal felkapott tervezőt, hamarosan már csak úgy emlegették, minta „minták szakértője, Franciaországból” A nem várt siker első kollekciójának megalkotására inspirálta, melyet teljes egészében Franciaországban tervezett és gyártott, ezérta „Made in Paris”nevet kapta. Elise-t az építészeti és a városi motívumok inspirálják. Engem sokban emlékeztet Vasarely és a hatvanas évek nejlon ruhadarabjainak modern, futurisztikus mintáira. A minták kézi rajzként, vagy éppen táblagépes programmal készülnek. Érdemes a fenti videót is megnéznetek, ahol láthatjátok az alkotás folyamatát.promod1 (Custom)„Fiatalos és vidám mintákkal álmodtam meg ezt a kollekciót, melyek lehetővé teszik, hogy mix and match összeállítások születhessenek, hogy szabadon kombinálhassuk a különböző stílusokat és mintákat úgy, hogy közben megőrizzük az eleganciát és rafinériát. Építészeti motívumok inspiráltak a vonalvezetésnél, a színek tekintetében pedig a skandináv dizájn adta meg a kiindulási pontot.” – nyilatkozta Elise Chalmin a kollekcióról.

Négyféle minta és tíz különböző ruhadarab alkotják a kapszula kollekciót, amely már elérhető a Promod üzleteiben.
JUPE_JAC-ELISI_510_AP (Custom) promod5 (Custom)promod01 (Custom)

MANTEAU_JAC-ELISE_510_GZ (Custom) promod2 (Custom)

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner