Francia tervezők az Elle Fashion Show-n : Léa Peckre

Az Elle Fashion Days keretében Léa Peckre divatbemutatója volt az egyik olyan esemény, amit nagy-nagy kíváncsisággal vártam. Előre tájékozódtam a francia tervezőkről, és Léa Peckre munkái, előélete igencsak érdekesnek bizonyult.
A fiatal tervező (hogy mennyire utálom ezt a kifejezést!! egy igazán jó tervező egész aktív tervezői korszakában fiatal!) üstökösként tört be a divatszakmába. 2011-ben elnyerte az első díjat a neves Hyéres-i Nemzetközi Divat- és Fotófesztiválon, s hamarosan olyan márkáknak dolgozott, mint Jean Paul Gaultier, Givenchy vagy Isabel Marant.
A szombati bemutató előtt sikerült elcsípnem, és néhány szót váltanom vele.
Léa elmesélte, hogy most másodjára járt itt Magyarországon. Egy barátja Budapesten lakik,így már korábban is járt itt. Arra is volt ideje, hogy egy kicsit körülnézzen a városban. Különösen tetszett neki a hotel, ahol tervezőtársaival lakott, hiszen a Dunára néző panoráma tárult eléjük az ablakból.
A természet nagyon fontos számára, hiszen a most bemutatásra került 2015-16-os őszi, téli kollekciójának inspirációját is innen nyerte.
SAM_0557ff

Megkérdeztem Léától, hogy milyen élmény volt Gaultier mellett dolgozni. Számára ez egy óriási energiabomba volt, hiszen rögtön az iskola elvégzése után nála kapott munkát. Főleg a Mester korai korszakát szereti, s ezért javasoltam, hogyha hazatér feltétlen nézze meg a From Sidewalk to Catwalk című életműkiállítást, ami most éppen Párizsban látogatható.

Léa Peckre életrajzában gyakran említést tesznek arról, hogy szülei a filmes szakmában dolgoznak. Valóban a tervező ruháiban, valamint a kollekcióiról készült kampányképekben nagyon határozott és jellegzetes képi világ jelenik meg. Ruhái aprólékosan kidolgozottak, finom részletekkel, rusztikus felületekkel, mikro díszítésekkel kombináltak. Nem lepődtem meg, amikor kiderült, hogy édesanyja fényképészettel foglalkozik. Volt honnan örökölnie a különleges látásmódot.

_MG_1237

Az Elle Fashion Days keretében bemutatott kollekció egy szűkített válogatás volt, a valódi több darabos, és még izgalmasabb darabokat tartalmazó ruhák sorából. ( a teljes kollekció ide kattintva megtekinthető)

A színek a feketétől, a farmerkéken át a mély padlizsánliláig, valamint a sárgászöldtől a mély sötétzöldig vonultattak fel egy nagyon finom, decens palettát. A sötétzöld egyébként az aktuális 2015-ös nyári kollekciójának egyik legdominánsabb színe.

A szabásvonalakban a midiszoknyák, és a rövid, boka fölé érő bővebb szárú nadrágok domináltak. Rátétek, rojtozások, és különlegese módon raffolt fodrok, amelyek semmiben sem hasonlítanak ahhoz, amit eddig a fodrokról gondoltunk jellemezték a kollekciót. Őszi kollekció révén a mags, garbónyakú darabok is megjelentek, azonban ezek szokatlan módon nem valami puha, meleg textilből, hanem neccből készültek. Ezt az anyagot egyébként nagyon szívesen használja a tervező, láthatóan kedveli a transzparens felületek használatát.

Ha még több képet és információt szeretnétek Léa Peckre munkáiról, kattintsatok facebook oldalára ide.

Fekete-fehér fotók: Parádi Gabriella, színes fotók: Máthé Krisztián

SAM_0571ff

_MG_1267SAM_0575ff

_MG_1283SAM_0582ff

_MG_1294

_MG_1288

SAM_0565ff

_MG_1258_MG_1246

SAM_0564

_MG_1299

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner