Frida Kahlo botrányt kavar

Különös Frida Kahlo portré kering az interneten. A festőnő pisztollyal a kezében, keveset takaró ingben néz a kamerába. Természetesen mindenki rögtön osztani kezdte az első ránézésre valóban megtévesztő fotót.


Sajnos azonban ki kell ábrándítanom a Kahlo rajongókat: a festőnő nem volt ilyen bátor. A kép egy tréfás kedvű photoshop mester műve. Honlapján még jobban elbánt szegény Fridával. (itt megnézhetitek a képeket, de számoljatok azzal, hogy nem csak ízléses művészfotókat fogtok találni!)

Elgondolkodtató, hogy Frida Kahlo ennyire megmozgatja az emberek fantáziáját, és mennyire hat még mindig a divattervezőkre, stylistokra. Jöjjön hát egy válogatás Frida Kahlo utóéletéből:

Dujour magazin 2009, Denise Bomkens fotói

Singles magazin, Korea, 2012 április

Susanne Bisovsky projectje a bécsi Kunsthalle számára, 2012 június

David Scheinmann fotója

Jean Paul Gaultier

Vogue Mexico 2011 április

Jalouse magazin 2011 március

Végül egy gyerekdivat fotó, aminek nem sikerült megtalálnom a gazdáját:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner