Gucci múzeum nyílt Firenzében

A Gucci márka alapításának 90. évfordulóján igazán nagyot dobott a cég. Nem vártak még 10 évet a kerek évfordulóig, hanem a múlt héten megnyitották a világ első Gucci múzeumát. Vajon Guccio Gucci az egykori portás gondolta volna ezt?

Úgy látszik valami van a levegőben, mert a divat egyre jobban követeli ki a helyét a múzeumok termeiben (csak nálunk nem…ugyebár) A firenzei tárlat egy csodás XIV. századi épületben kapott helyet, freskók, és más csodás korabeli gyönyörűségek között.

A Palazzo della Mercanzia egy háromszintes épület, amelyben Jackie Onassis és Sofia Loren táskái ugyanúgy helyet kaptak, mint egy Gucci csíkkal díszített Cadillac.  Az épület földszintjén egy kávézó, egy könyvesbolt, valamint az 50-es, 60-as, és a 70-es években készült táskák és kiegészítők tekinthetőek meg. Azt első emeleten ismét táskákba “botolhatunk”, valamint olyan Gucci ruhákba, amelyeket hírességek viseltek a történelem folyamán. Ezen a részen filmbemutatókat is megtekinthetünk. A második emeleten a “Logomania” kiállítás látható, ezt főleg az eddig kínai copy-khoz szokott guccimánoknak ajánlom sok szeretettel.  Számomra a legizgalmasabb rész az alagsor, ami sajnos a nagyközönség számára zárt terület. Itt helyeztek el egy arhívumot, ahol fotók, tervrajzok, és egyéb kincsek találhatók.

[amazon_carousel widget_type=”SearchAndAdd” width=”600″ height=”200″ title=”” market_place=”GB” shuffle_products=”False” show_border=”False” keywords=”Gucci” browse_node=”” search_index=”Books” /]

Pumpkin Paradise blog a Facebookon, még több képpel, videókkal és infoval:klikk ide, és lájkold!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner