London Fashion Week- John Herrera – viktoriánus álmok a kifutón

A London Fashion Week-en sosem lehet tudni, hogy mikor, melyik tervezőnél mennyire érdekes és kimunkált kollekcióba fut bele. John Herrerát már a korábbiakban kinéztem magamnak, de sajnos sosem nem sikerült időben odaérnem a bemutatójára. Ez ugyebár a divathetek, konkrétan a London Fashion Week egyik legnagyobb buktatója. Ha a korábbi showk csúsznak, esetleg elvéti az ember a metrót, akkor bizony lemarad.. Szerencsére a 2018-as showjáról már nem késtem le, ami egyike volt a legszebb és legizgalmasabb kollekcióknak.

Herrera azoknak a designereknek a táborát erősíti, akik szívesen nyúlnak korábbi korok stílusaihoz. Időnként törzsi motívumokat, vagy akár térképek elemeit jeleníti meg ruháin, s eközben megvan az a furcsa érzésem is, mintha valami mágiában is törné a fejét a tervezés alatt.

Spanyolos vonalak adtak itt randevút a Dior által megalkotott new look-nak. Egyszerre voltak színpadra illők, és simán bevállalhatók ezek a gyönyörű darabok. A modellek furcsa fehérre festett maszkot viseltek, amelyre organza borítást kaptak. Valóban, ez inkább borítás, vagy csomagolás volt, mint fátyol, hiszen a lányok akárcsak valami furcsa bonbonok voltak bebugyolálva. Vicces volt, ahogy a bemutatón gyorsan visszaellenőriztem a képeimet, a kijelzőn látva, azt hittem elment az élesség. Valójána a fátyol adta meg ezt az elmosódott hatást az arcoknak. Arra gondoltam, ha Wednesday Addams az Addams Family-ből felnőttkorában couture ruhákat válogatna, akkor bizonyára  ilyennek képzelné a hozzá illő kollekciót.

A közönség óriási ovációval fogadta a Fashion Scout programjában ezt a bemutatót. Itt egyébként vissztaérő vendégként mutat be. Mivel a rendezvénynek otthont adó helyszín a Freemasons Hall, avagy a Szabadkőműves páholy, külön izgalmat kölcsönzött a kollekciónak.

Fotók: Parádi Gabriella

John Herrera weboldalát itt találhatjátok.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner