Johnstons of Elgin -tradíció modern köntösben

Bevallom meglepődtem, amikor a Johnstons of Elgin prezentációjára megkaptam a meghívót. Azt hiszem ebben a szezonban ez volt a legelegánsabb invitáció, amely a nevemre érkezett. Mutatom is:

A cégnek jó előre utánanéztem, és igazán tudtam, hogy mire számíthatok. Ráadásul mostmár teljes mértékben tisztában voltam a “Királyi beszállítók” címerével, egyszóval hajtott a kíváncsiság. A weboldalt böngészve szemmel láthatóan egy gyönyörű, klasszikus, magas minőséget előállító márkának a bemutatójára voltam hivatalos, amelynek darabjai ezzel együtt nem pont azok a meghökkentően izgalmas kreációk voltak. Mondhatni eléggé kiszámítható és unalmas dolgokra gondoltam. Az azonban régi szabály nálam, ha úgy érzem nem akarok elmenni egy bemutatóra, általában azok lesznek a legnagyobb élményeim. Nos, itt sem bántam meg, hogy a brit tradícióra szavaztam, hiszen az egyik legjobb stylingot láttam a héten felsorakoztatott bemutatók közül és éppen kezdtem megcsömörleni a sok kínai tervezőtől, akik ellepték a Fashion Week-et.

A kétszáz éves múltra visszatekintő cég vezetősége igencsak haladhat a korral, és minden elismerésem feléjük, mivel nagyon avantgard formát választottak a prezentációhoz. A korábban már Roberta Einer bemutatójáról ismert helyet egy sötét misztikus térré változtatták, ahol furcsa megvilágításban álltak a modellek. A sötétség kontrasztjából kiemelkedő gyapjú öltözékek, sálak, kabátok így még jobban felhívták magukra a figyelmet: a kézimunkára, a luxus minőségre, és a hagyomány tiszteletére, amit a britek- nagyon okosan és előrelátóan- annyira fontosnak tartanak. Valóban, ahogy néztem ezeket a nagyrészt basic formákból álló szetteket, eszembe jutott, hogy a minőség mennyire látható, tapintható. Nem hiszem, hogy cimkéket kellene nézegetnünk ahhoz, hogy szembeötöljön, micsoda minőségi termékekről van itt szó. Ezért azonban mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. A pulóverek százezer forint körüli áron kaphatók, a sálak 30-40 ezerről indulnak, bár itt tezsem hozzá, hogy merinói gyapjúról, vagy kasmírról beszélünk. Kabátok közt 1 millió forint feletti ár is előfordul.

Ha még többet szeretnétek tudni a márkáról, akkor ide kattintsatok.

Fotók: Parádi Gabriella for Pumpkin Paradise/All Rights Reserved

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner