Kalandozás a retro űrkorszakban- H&M 2015/16 FW

Egy évvel ezelőtt amikor a Rodarte bemutattra a Star Wars ihletésű kollekcióját (itt írtam róla),meg mertem volna esküdni, hogy komoly divatforradalmat csinálnak, és komoly hatást gyakorolnak majd a trendekre. Bizony a H&M 2015/16-os kollekcióján teljes mértékben érezhető, hogy a vezető designereket lenyűgözte az a bizonyos bemutató. De megemlíthetném Louis Vuitton-t is, ahol szintén az űrbe képzelték magukat a látványtervezők.

Az északi fast fashion márka sem maradhatott le, így a következő szezont ők is a retro űrkorszakba helyezték. Ha tetszik, ha nem meg kell barátkoznunk a lurexek visszatérésével, és a hetvenes évek cikkcakkmintáinak visszatérésével. Persze ezt mind nem úgy kell elképzelni, mint ahogy anno viselték, hanem némi csavarral és némi glamourral meghintve. A kötött pulóvereket plasztik kövekkel- szigorúan nem csilivili, hanem struktúraként működő dekorokkal- díszítették roskadásig. A sokáig száműzött lakk is visszatér, nem hiszem hogy tévedek, ha azt mondom óriási sikerre számíthat. Az előző téli-, illetve a nyári szezon nagy kedvence a sárga még mindig tarol majd, akárcsak a borvörös, vagy ha jobban tetszik marsala. Megjelennek finom zöldek, és persze a téli szezon elmaradhatatlan szürke és fekete színei.Érdemes a nyakmegoldásokra figyelni- visszatér a garbó, valamint az ellentétek játékára. Fényes plasztik hatású felületek kötött anyagokkal társítva, illetve elegáns szabásvonalak sportos részletekkel vegyítve jellemzik a kollekciót.
A hazai showroom bemutatót a Tesla futurisztikus terébe helyezték, amely remekül visszaadta a trend vezérvonalát. Az utolsó képen pedig engem is megkereshettek.
SAM_0944 SAM_0945SAM_0946 SAM_0959SAM_0952SAM_0984SAM_0954SAM_0968SAM_0973SAM_0976SAM_0970

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner