Katti Zoób – az év legszebb magyar divatbemutatója

Az alábbi poszt megírásával jó sokat vártam. Egyrészt az ünnepi időszakban szerettem volna megmutatni, másrészt pedig ez volt az a kollekció (pontosabban kollekciók), amely megérdemelte, hogy egy hosszabb írásban meséljek róla. Ahogy a címben láthatjátok, hazai viszonylatban ez a bemutató vitte el a pálmát az én értékrendem szerint. Ami pedig külön érdekesség lehet, hogy nem budapesti, hanem balatonfüredi eseményről beszélünk. Zoób Kati bemutatói mostanra már kötelező elemei a balatoni nyárnak, akár finálénak is nevezhetnénk, mivel augusztus végén rendezik meg az Anna Grand Hotel előtti Gyógy téren. Érdemes leutazni, mert valóban kultúrális élményben lehet részünk, ahogy ezt a város büszkén hírdeti is kiadványaiban. S amit még fontos megjegyezni: a belépés nemcsak szakmabelieknek lehetséges, hanem minden érdeklődőt szívesen látnak.

ZOOB1 (Custom)

A mostanság húszperces bemutatókhoz szokott közönség- legyen az akár a szakma képviselője- igencsak meglepve tapasztalhatta, hogy itt bizony egy nagyon komoly minőségű és mennyiségű kollekciót láthat. Kavargó, egymásból építkező ötletek burjánzását, a tervező örömjátékát csodálhattuk végig szájtátva. A pamutdzsörzé uralta minimalizmusba tunyult hazai divatpalettán üde színfolt volt látni a nemes kelmék felvonultatását, szabászati, vagy éppen más technikai bravúrokat. S itt ismét csak felhívnám a figyelmet arra, hogy húsz percen is túl fenntartani az érdeklődést nem egyszerű feladat, hanem mindenre kiterjedő profizmus és tehetség szükségeltetik hozzá.

417482_352876724820932_346934199_nA Katti Zoób divatház emblémája eleve az art deco kedvelt elemeit idézi, amely a jaquard kötött darabokban kelt új életre. A szögletes formák ellentéte, és egyben kiegészítője a kőr, akárcsak a fény és az árnyék kettőse. Ezek egymásból kiindulva,visszatérve jelentek meg printelt, kötött, vagy éppen rátét formájában. Ebbe az alap szín-hangzattanba csatlakozott be egy-egy erőteljes árnyalat, a lila, a sárga, a kék, vagy a borvörös.

katti zoob A bemutatót követően meg is látogattam Katit, aki megmutatta az inspirációul szolgáló motívumokat, képzőművészeti alkotásokat. Így később pedig rácsodálkozhattam arra az érdekes sorsszerű tényre, hogy egy hónapra rá pontosan ezeknek a műveknek a húszas évekbeli eredetijeit is láthattam Londonban egy kiállításon. Így kapcsolódik a múlt a jövővel, és így találkoznak a hasonló dolgokra érzékeny emberek.zoob2 (Custom)zoob3 (Custom)

De térjünk vissza a bemutatóra! Mintha egy képzeletbeli álom-gardróbon haladtunk volna végig. A tervező minden alkalomra, minden korosztályra, és minden alkatra gondolt. Nagyon ritkán látni ilyen tudatosan felépített válogatást. A ruhák hordhatók, kombinálhatók, egymásra építhetők voltak. Mindezek mellett hordozták azt az értéket, amely a szemmel láthatóan míves és időtálló-időtlen öltözékekre jellemzőek. Érdekesség, hogy nem egy szezon, hanem egyszerre egy egész évet átfogó kollekció vonult végig a kifutón. A százat jóval meghaladó ruhadarab szám-miután rákérdeztem Katinál- ebben a formában még így is töredékes volt. A tervező ugyanis a nyári kollekciót még újabb darabokkal egészíti ki, folyamatosan alkot tovább.

zoob4 (Custom)zoob5 (Custom)

Zoób Kati célcsoportjának sokan csak a harmincon felülieket gondolják. Ez a bemutató azonban- akárcsak a korábban látott Selyem útja- a fiatalabbak felé is kacsingat. A trendekkel összhangban megjelentek a metál kiegészítők, cipők és övek formájában. Nem hiányozhatott a flitter, a rakott lurex szoknya, és a szezon must have darabja a bomber dzseki sem. Érdemes azt is megemlíteni, hogy már nemcsak szalonból, hanem webshopból is beszerezhetünk Katti Zoób darabokat.
zoob7 (Custom)zoob41 (Custom)

Meg kell említenem a tervező alkotótársait, kollégáit. Kati szemmel láthatóan megbecsüli munkatársait, akik a bemutató előtt a háttérből leskelődtek, majd a legvégén a tervezővel vonultak együtt a kifutón. Szívmelengető érzés volt ezt látni egy olyan világban, ahol a legtöbben azt gondolják, kevesebbek lesznek attól, ha másra is jut fény. Pedig pontosan ettől lesznek nagyobbak. Megható pillanat volt.zoob42 (Custom)ZOOB51 (Custom)

Személyes kedvenceim a Selyem útja bemutatón már látott tengerkék színben pompázó szettek, és a mézarany színű libbenő estélyik voltak. Ahogy haladtunk előre a télből a tavaszba, ismét előbukkantak a rombusz, vagy éppen kőr motívumok. hol a cipők, csizmák díszeként, máskor ékszer formájában, vagy éppen a szabásvonal, dekoltázsforma átsejlésében.

katti zoobKésőbb a Katti Zoob szalonban tett látogatásomkor újra átélhettem ezt az érzést. A sztenderken pihenő ruhák ugyanolyan grandiózusnak hatottak, s jó volt végigsimítani rajtuk, egyenként végigszeretgetni őket. Hiszek abban, hogy a ruhákon érezni, ha szeretettel, törődéssel, és odafigyeléssel készülnek.

WP_20160825_13_23_27_Pro (Custom)

WP_20160819_22_08_14_Pro (Custom)

Tökéletes bemutató szemtanúi voltunk, amelyet remek háttérstáb munkája egészített ki. Egyetlen hiányérzetem maradt csak. Sosem fogom megérteni, hogy ezt a fajta magas minőségű tervezési vonalat miért száműzik a hazai Fashion Week-ekről….

Katti Zoob weboldalát itt találhatjátok. Facebook oldaláért kattintsatok ide.

Köszönet a balatonfüredi Ipoly Residence-nek a poszt megírásához nyújtott segítségéért és a szíves vendéglátásért. Weboldalukért ide kattintsatokzoob65 (Custom)zoob66 (Custom)zoob67 (Custom)zoob71 (Custom)zoob81 (Custom)zoob87 (Custom)zoob88 (Custom)zoob89 (Custom)zoob711 (Custom)zoob881 (Custom)

Hozzászólások

comments

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner