Katti Zoób – Stone Cold BCEFW 2018/19

Stone Cold – hangzott Katti Zoób kollekciójának a neve. A jéghideg kőszív helyett legelső gondolatom azonban egészen más volt a Budapest Central European Fashion Week kapcsán. Két évvel ezelőtt láthattam Kati balatonfüredi bemutatóját, amelynek kapcsán írt posztomban kőkeményen (csak előkerül az a kő…) hangot adtam annak véleményemnek, amely a hazai divathetekről igencsak hiányolta a márkát. (aki nem hiszi, itt járhat utána) Nos, a vágyam úgy tűnik jó fogadtatásra talált az Univerzumban, és az új szervezőcsapat is hasonlóan gondolkodhatott. Így az őszi szezont bemutató rendezvényen Katti Zoób is bemutatta kreációit.

Hajlamosak vagyunk úgy véleményt alkotni, hogy nem ismerjük azt, amiről ítéletet formálunk. Erre a tapasztalásra több értelemben is ráerősített a bemutató. Egyrészt már maga a névadás: Stone Cold, azaz hideg mint a kő. A felvonuló ruhadarabok nagyrésze valóban a kövek monokróm tónusaiban pompázott. Sötétek, borúsak voltak, akárcsak az inspirációt adó Jimmy Barnes nóta hangulata. Vagy mégsem? Katit nagyon megfogta a dal duett változata, amely egészen más dimenzióba helyezte a dolgokat. Ha megnéztük a ruhákat, ha megfigyeltük, hogy milyen sorrendben lépdeltek a lányok a kifutón felfedezhettük azt a Katti Zoób bemutatókra annyira jellemző tudatos felépítést, amely a zenére, a történetszálra reflektál. Szerencsém volt a próbák egy részén jelen lenni- mivel én is pont akkor siettem lepróbálni a három nap alatt viselt csodálatos ruháimat- s miközben a lányokra összeállították az öltözékeket, a tervező mesélt nekem. Nem véletlenszerűen érkeztek a kifutóra szettek, külön jelentőséget szánt annak, melyik kreáció lép elő a duett női tagjának énekére. A Zoób ruhákra oly jellemző napsárga szín a kékek, és a fényes anyagok szintén felbukkantak. Akárcsak ha a kövekre ráhull az eső, s felcsillan a nap. Akkor már nem olyan kemény az ember szíve mint a kő…

Nem hiszem, hogy nagy titkot árulok el azzal, hogy sokan meglepődtek a kollekción. Itt pedig a kezdetekben említett hiányérzetem igazolását tapasztalhattam. Sokan nem tudták, mi készül a divatházban. Részemről nagy boldogságot okozott, hogy a divatszakma ilyen magasfokon képzett szakembere, illetve csapata végre a Fashion Weeken is megmutathatta magát. Ideje volt hogy a közönség különleges kelmékkel, magasszabászati elemekkel is ismerkedjen. Itt pedig volt mire rácsodálkozni. Fantasztikus szövetek, selymek, csipkék, bordűrök alkotta hordható (!) ötözékek, amelyeket a tervező egy merész csavarral, a fiatal modellekhez igazítva extravagáns futurisztikus csizmákkal, bakancsokkal társított. Azt hiszem ezen az estén Katti Zoób számos új rajongót szerzett. Megérdemelten.

Katti Zoób weboldalát itt találhatjátok. Facebook oldaláért kattintsatok ide.

Fotók: Máthé Krisztián for Pumpkin Paradise -All Rights Reserved

#reklám

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner