Kenzo World – zseniális reklámfilm és ami mögötte van

Kenzo rekord hosszúságú reklámfilmje az utóbbi napokban robbantotta az internetet. Pedig valójában arról szól, ahogy egy lány táncol. Pontosabban egy unalmas eseményről kitörő lányból előjön az, amit eddig elfojtott. Nem csoda, hogy az alkotás a My Mutatnt Brain címet kapta. S miért ilyen sikeres ez a reklámfilm?

Kenzo_WorldElőször is nem pálcika modelleket látunk, hanem egy hús vér nőt, aki zseniális koreográfiát táncol végig a monumentális épületben. Ha elárulom, hogy a tánc koreográfusa, a szintén nagy sikert arató Sia Chandellier videót is jegyző Ryan Heffington, akkor már anélkül is tudni lehet, hogy magasra tették a mércét, hogy megnéztük volna.

kenzo-3 (Custom)Azonban nagyon ajánlom mindenkinek, mert ami ez alatt a három perc alatt végbemegy, nem más, mint kortárs művészet.

A rendező Spike Jonze , aki mellesleg egy Oscar díj mellett Sofia Coppolát is maga mellett tudhatja, feleségként. De az ő nevéhez fűződik a zseniális Fatboy Slim klip is, amelyben Christopher Walken őrül meg egy tánc keretében. Mellesleg ez a videó tekinthetó a Kenzo reklám előzményének, de akár párjának is.

Érdemes megemlítenem még az operatőri munkát is, ami nem lehetett kis feladat ebben a tükörrel teli térben. Sajnos azonban az alkotó nevére nem találtam rá..

S hogy ne maradjon ennyiben a bulváros információ áradat, elárulom, hogy a főszereplő Margaret Qualley édesanyja nem más, mint Andie MacDowell.

Andie+MacDowell+Sarah+Margaret+Qualley

Lássuk a parfümöt! A csomagolás Kenzo ikonikus szem motívumát idézi, amely 2013-óta jelen van a bemutatóin. A parfüm Humberto Leon és Carol Lim, azaz a divatház art direktorainak, első illatkompozíciója. A szem motívummal a belső érzékek életrekelését, a harmadik szemet is érzékeltetni próbálták.

kenzo-2

Az illatot Francis Kurkdjian parfümőr alkotta meg. Ő olyan márkáknak kreált már tucatnyi mennyiségű, igencsak emlékezetes parfümöt, mint Jean Paul Gaultier, a Guerlain, Burberry, vagy éppen az Elie Saab. A virágos jellegű illat fő meghatározó eleme az ambroxan, amely érdekesen mossa el az összetevőket. A parfümőr Leonardo da Vinci festményein látható szfumato technikához hasonlítja, amely ködös, derengő, kontúrok nélküli ábrázolást jelenti. Ez az illat is felsejlik, s lehet hogy sokaknak pont ezért lesz kevésbé értelmezhető. Másoknak pedig pontosan ezért fog annyira tetszeni.

Az illat premierje 2016 szeptemberében várható

Kenzo_World_pyrfum

 

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner