Kerényi Virág és a romlás virágai BCEFW 2018/19

Kerényi Virág bemutatóit, sőt akár egy-egy ikonikus designját mindig nagy figyelem övezi (korábbi kollekcióiról itt olvashattok, mindenképpen érdemes átkattintani!),  nem is lehet ez másképpen, hiszen arra, amit csinál egyszerűen nem lehet nem odafigyelni.

Most a Budapest Central European Fashion Week 2018 őszi-téli kollekciókat felvonultató eseményén az itthon még szokatlan, ám általam a bemutatóknál jobban kedvelt, prezentációval jelentkezett.

Virág alkotásainak talán ez a lehető legjobb formátum, hiszen kézműves munkái, aprólékos szakmai bravúrjai, a jelmezes tapasztalatainak nagyvonalú alkalmazása így mégjobban előtérbe kerül. Könnyebb így alaposan szemügyre venni a részleteket, amelyekben most is gazdag a sorozat.


A tervezőt kérdezve inspirációiról legalább annyira kacskaringós, kavargós választ kaptam, mint amilyenek a munkái. Ő ugyanis nem követ semmiféle trendet, hanem megérez, és alkot. Megihletik zenék, színek, illatok, vagy az alapanyagok szólítják meg.

Remekül nyomon követhetjük a fotókon, amelyek Kerényi Virág műhelyébe engednek bepillantást, melyeket még a Fashion Week-et megelőzően kértem el tőle. Bizony, nem tudtam megállni, hogy ne egészítsem ki a beszámolót némi backstage titkokkal.

Érzések, pillantások, egy-egy hangulat alakítja ki a designer által sosem “kollekciónak” nevezett alkotásait, s ezeket mi más tükrözné jobban, mint az alkotás fázisairól megőrzött lenyomatok.

Most a sminkek is részesei lettek a fejdíszekkel együtt az összképnek. Nem csoda, hiszen a csillogást kedvelő tervező számos glitteres, Swarovski kristályos make up fotót tett fel inspirációs táblájára. A nagyívű sminkek megalkotásában Titkos Bernadett és az általa irányított csapat a tervező remek partnere volt.

Természetesen a virágok sem hiányozhatnak- nomen est omen- annak idején éppen a virágos fejdíszeivel hívta fel magára a divatszakma figyelmét, így ez szinte kihagyhatatlan. Külön érdekesség, hogy édesanyja virágkötőként is dolgozik, s az ő üzletének képe is feltűnt az inspirációk közt.

Legérdekesebb egy kocsi tetején lévő korródálódás képe, amit ha alaposan szemügyre veszünk akár rokonítható a barokkos mintájú brokátoknak, vagy méltó ellenpárja a vidám színekkel készített nonfiguratív festménynek ami akár a smink tablón is felfedezhető.

Kerényi Virág Facebook oldalát itt találhatjátok.

Fotók: Kerényi Virág privát archívuma, BCEFW ,Parádi Gabriella, Máthé Krisztián for Pumpkin Paradise- All Rights Reserved  ,

#reklám

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner