Kipróbáltam a Philips villanófényes szőrtelenítőjét

Valószínűleg már a fületeken jönnek ki a blogokon olvasott szőrtelenítőgép ajánlók. Nem nagyon nevezném ezeket tesztnek, mert a szépen beállított gondosan epilált, borotvált lábakon, kompozíciókon, és ígéreteken kívül mást nem láthattok. Ezért gondoltam egy merészet, és komolyan leteszteltem a Philips Lumea Precision Plus készülékét. Igaz, hogy hetekig felemás karral jártam, de mindent az olvasóimért ugyebár..

Nem volt számomra újdonság a villanófényes kezelés, ugyanis karácsonyra kaptam egy másik márka, kisebb teljesítményű gépét, és jó néhány éve, amikor a professzionális gépek elkezdtek feltűnni, kipróbáltam azt a kezelést is. No de ne szaladjunk ennyire előre, illetve hátra!

A bemutatandó készülék egyáltalán nem olcsó, ezért is fontosnak gondolom, hogy pro és kontra minden érvet megismerjetek, ami mellette, illetve ellene szól. Egyik ismerősöm első kérdése az volt: mi a fenének egy ilyen, amikor ott a gyanta? Valóban ott van, de sokaknak nem bírhatja a bőre (ahogy az enyém sem) és szőrtüsző gyulladást okozhat. A borotva pedig lehet hogy praktikus, de azért valljuk be, elég lelombozó tény, hogy folyamatosan borotválkozni kelljen. S amit majdnem elfelejtettem: a villanófény nem fáj, és nem vágod meg magad vele.

Lumea1

A dobozban egy igencsak komoly készülék található, amire annyi volt a reakcióm, hogy ezzel már akár trafipaxozni is lehet. Tény, hogy látványra is sokkal professzionálisabb, mint a korábban kipróbált márka kisebb (olcsóbb)készüléke. Az alap géphez 3 különböző fej tartozik: arcra, testre, és bikinivonalra. Mind egyszerűen cserélhetők, s a legnagyobb testre használható fej 4 négyzetcentimétert fed le. Összehasonlításképpen a korábbi gépemé másfél négyzetcentit. Ennek nagyon nagy szerepe van a gyors kezelésben. Gondoljátok el, a kisebb fejjel, mennyi időbe telik végigvillogni akár egy lábszárat!

A lukak amelyeket megfigyelhettek a lenti képen, a gép szellőzését szolgálják. Szerencsére a Lumea készüléken ezek nagyon jól vannak kialakítva, sokáig bírja a gép felmelegedés nélkül, és így pikk-pakk lehet vele dolgozni. Ismét csak a korábbi tapasztalatomat említhetem, ahol szinte 5 percenként ki kellett kapcsolnom a túlmelegedett masinát, s a csodába kívántam az egész procedúrát a végén.

lumea4

A felszereléshez tartozik egy töltőállomás, amelybe beleállítva feltöltődik a gép adaptere. Ez is viszonylag gyorsan megy. Amíg a töltés be van kapcsolva a hálózatba, a gép nem használható. Ha feltöltődött, amit fény jelez, már használhatod is, mindenféle zsinór nélkül. Érdemes nem sötét helyen használni, mert a villanás zavarhatja a szemet. Világos szobában kisebb a környezet és a villantás kontrasztja. Első alkalommal érdemes bőrpróbát csinálni, és fokozatosan állítani a villanás erősségét. Ezt a fogórészen található számsornál állíthatod be. A gép fejét a bőrhoz nyomva villanthatsz, akkor amikor a gép oldalán lévő hosszú sáv zöldre vált.

lumea-nő-2

lumea2

Fontos megemlíteni, hogy csak borotvált felületen érdemes a villantást elvégezni. Az erős fény ugyanis behatol a szőrtüszőkbe, ha viszont a kintlévő szőrszálak az útját állják, akkor nem bent, hanem a kinti részen nyelődik el. Ez volt az a hiba, amit annakidején a kezdetleges professzionális gépeknél sikerült benéznünk. Kinövesztett szőrszálakkal kellett mennem, így jó pár alkalommal villogtattuk a semmit. Vagyis ilyenkor teljesen felesleges lesz az egész művelet. ne kövessétek el ezt a hibát! Azzal is számolni kell, hogyha amellett döntötök, hogy a bajuszt villogtatjátok, azt is borotválni kell. Erre egyébként inkább a professzionális, kozmetikai gépeket és szakembereket ajánlanám.

Karra és lábra azonban nagyon hatásos, ahogy majd a lenti képeken is láthatjátok.

lumea-nő

 

Mindkét karomat leborotváltam. Egyik karomon a Lumea gépet használtam, kb három alkalommal. A másikon hagytam, hogy a természet burjánozzék. (mindent az olvasókért ahogy említettem..) Azt hiszem igen látványos a különbség. 

lumea-teszt

Néhány fontos info: végleges szőrtelenítés nem létezik. A villanófény tartós szőrtelenítésre képes. Vagyis hosszú időt tölthetsz gyanta és borotva nélkül. Gyakori, hogy a legragaszkodóbb szőrszálak visszanőnek- ez néhány szálat jelent. Lábon, karon ez nem annyira zavarja az embert, de arcon az egy-két szál is tragédiának élhető meg.

A villantásokat időről időre érdemes megismételni, és akkor “tünetmetes” leszel.

Leghatékonyabb világos bőrön sötét szőrszálra. Ilyen esetben nagyobb a kontraszt, a fény jobban el tud nyelődni a szőrben. Nyáron, lebarnult bőrön nem tanácsos használni, mert könnyen problémákat okozhat.

Összességében EZT a készüléket jó szívvel ajánlom azoknak, akiket sötétebb szőrszálakkal “áldott meg” a genetika, unják/nem bírják a gyantázást/borotválást, és tartós eredményre vágynak. Tudom, hogy nem olcsó, de érdemes összegyűjteni rá, kilesni, amikor akcióban van, mert tényleg hatásos.

Végül: ne felejtsd el a használati utasítást elolvasni!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner