Lady Gaga az átváltozóművész

Maga a cím nem mond sok újdonságot, azonban aki látta a Super Bowl szünetében előadott performanszot, az tudja miről beszélek. Ha létezik még a bolygón olyan, aki ne látta volna Lady Gaga zseniális 13 percét, az mindenképpen pótolja be.

Számomra már nem meglepő, hogy Gaga szereti kitenni magát extrém körülményeknek. Legutóbb éppen a brit X factorban meghívott előadóként emelték egy pulpituson több emeletnyi magasba, miközben sem biztonsági öv, vagy támasztó nem állt rendelkezésére. Annál inkább magassarkú, és rojtos ruha nehezítette a mutatványt…

Most erre is rátett egy lapáttal, hiszen a számát a stadion tetején kezdte, ahonnan a mélybe vetette magát. Lássuk milyen ruhás vonzatai voltak a produkciónak!

gaga1 (Custom)

A jelmezeket Donatella Versacéra bízta, aki a backstageben szorított az énekesnőért. Az egyszerűnek tűnő kristályos dressz persze csak látszatra volt ilyen szimpla.

versaceA dressznek el kellett rejtenie egy speciális beülő szerkezetet, amely a reptetést biztosító sodronyokkal kapcsolódott. Itt tényleg nem lehet hibázni, hiszen bármi apróság, egy elakadó varrás, egy foszló cérna az énekesnő életébe kerülhetett volna. Érdekesség, hogy sikerült úgy megondani a technikai feladatot, hogy a jelmez nem volt böszme, márpedig ez a beülő alapjáraton nem éppen egy sikkes darab- igaz nem is az a feladata hogy csinos legyen.

gaga-beulo1Ha jól megfigyelitek a képeket a kezdő ruha nem azonos azzal, amiben a földetérés után énekel. Az alap ruhára ugyanis kezdetben feladtak egy nagy bugyit, amely a derékon egy lila övvel záródott- ebben volt a reptető. A landolást követően pedig két táncos fiú hámozta ki Gagát belőle. Maga az öltözés kb fél percet vett igénybe.

gaga-oltozes (Custom)Ez persze csak a kezdet volt, igaz zuhanás közben még egy frizuraváltást is eszközölt Gaga. Mindezt a Matrix mesterfodrászával Frederic Aspiras-sal egyeztetve.

gaga-aranyA következő öltözés egy Swarovski kristályokkal kirakott, szegecses dzseki volt, amely felkerült a dresszre. Itt még mindig a kristályokkal díszített sminket viselte, majd 7:20 környékén egy hosszas kameraátállásnak köszönhetően a dzsekivel együtt a maszkszerű sminktől is megszabadult.

gaga-1 (Custom)

gaga-sminkIlyet szerintem még nem nagyon láthattunk a show történelemben. S valószínűleg Sarah Tanno, Gaga sminkese a Marc Jacobs Beautynak a márka életének legnagyobb reklámját szolgáltatotta. A matrica maszk alatt ugyanis tökéletesen állt az alap smink szemhéjtusostúl, szemphéjpúderestül. Az inspiráció maga Lady Gaga volt. a aminkmester az elmúlt tíz év kvintesszenciáját akarta egy- vagy két sminkbe sűríteni.

lady-gaga-super-bowl-makeup-promoA Million Reasons-t már a diszkrétebb szemfestésben adta elő. S ha kíváncsiak vagytok a szupertartós szemhéjtusra, íme:

marcjacobsliquideyeliner41

A közönséggel némi pacsizást követően- gondolom itt voltak a beépített öltöztető emberek- lekerült a dressz. Ha megfigyeljük a korábbi koreográfiákat, az új bugyi alatta lehetett, csak a fehér szegecses felsőt kellett feladni.

lady-gaga-feher

gaga-hasS itt következik az egyetlen hiba, amelyet felróhatok Versace-éknak. Sajnos a bugyit sikerült előnytelen magasságúra szabniuk. Ha csak 2 centivel magasabb a derékrész, már nem gyűri ki Gaga hasát. Érdemes összehasonlítani a táncosokkal, akiknél semmivel sem “hájasabb”, csupán rossz a szabás különbözött. Persze ez az egy hiba, untig elég volt arra, hogy az egész internet ezen csámcsogjon.

Mi múlhat néhány centi flitteres anyagon…

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner