Lagerfeld múzsája a párizsi sikkre tanítja a magyar nőket

Ki ne szeretne olyan sikkes lenni, mint a párizsi nők? Főleg, ha a sikk tippek szerzője nem más, mint Inès de La Fressange, a nyolcvanas években világhírűvé vált topmodell. Nemrég nálunk is kiadták könyvét, amelyben az Elle magazin divatszerkesztőjével, Sophie Gachet-val remek tippeket adnak. Általában nem kedvelem a világmegváltó stílustippeket adó könyveket, azonban ez a kiadvány teljesen levett a lábamról.

Inès de La Fressange vérében van a stílus és a sikk. Csak a név már garanciát jelentett számomra, hogy érdekes ötletgyűjteményt olvashatok majd.

Inès 1974-ben- kezdett meg modellkedni, és egy év leforgása alatt már címlapokra is került. A legnevesebb divattervezőkkel, mint például Thierry Muglerrel dolgozott együtt, de a legnagyobb sikert Karl Lagerfeld hozta meg számára. 1983-ban exklúzív szerződést kötött az arisztokratikus modellel, ugyanis úgy találta, hogy kísértetiesen hasonlít Coco Chanelre. Együttműködésük hat évig tartott, s ez az időszak a világhírt is meghozta számára.
Szerepelt a Francia Köztársaság nemzeti szimbólumán, a Marianne-érmén is. Ez a megtiszteltetés korábban olyan hölgyeknek adatott meg, mint Brigitte Bardot, és Catherine Deneuve.


1990-ben férjhez ment, saját, önálló vállalkozást és márkát alapított ” Inés de La Fressange” néven. Mindezek mellett a családra is maradt ideje: két kislányt szült. Cége nagyon sikeres lett, de végül mégis kikerült irányítása alól. Roger Vivier művészeti igazgatójaként is kivívta a szakmai tiszteletet.
2002-ben megírta első könyvét Profession mannequin címmel. 2006-ban férje szívinfarktust kapott, azóta egyedül neveli gyermekeit.
2009-ben mindenki nagy meglepetésére újra a kifutóra lépett. 2011-ben Lagerfeldnél szerepelt újra a Chanel bemutatóján. A L’oreál nagyköveteként is tevékenykedett, valamint számos jótékonysági szervezet munkáját segíti.


Ugye ezek után még jobban kíváncsiak vagytok a bordó könyvre?
A Párizsi sikk szolíd, elegáns borítót kapott, amivel már megjelenésében különbözik a “húzzmagadraszorítósbugyitmertúgycsinosleszel” típusú tanácsadó könyvektől. Ines az előbbiekben ismertetett múltja, és a luxusmárkákkal ápolt kapcsolata ellenére meg tudott maradni két lábbal a földön járó igazi nőnek. Tanácsai olyan egyszerű, és megvalósítható ötletek gyűjteményei, amit minden nőnek kötelező olvasásra ajánlok.
Külön fejezet foglalkozik a hibákkal, és azokkal a bakikkal, amiket a jó karban lévő negyvenes éveikbe lépő nők gyakran elkövetnek. (például máig sem értem, hogy miért ötven felett jön meg a kedve a nőknek a bőrnadrág viseléséhez?) Tanácsokat ad a párizsi öltözködési stílus elsajátításához és egy mindössze hét megfizethető alapdarabból és nagyszerű kiegészítőkből álló ruhatár összeállításához. Időtálló, és sikkes ötletek halmaza amit a könyv kínál, érthetően, és követhetően.

Illusztrációként nem a topmodell fotói szerepelnek, hanem egy hétköznapi lány (aki amúgy nem is annyira hétköznapi,Inés lánya, Nine) mutatja be az ajánlott variációkat, így még az a vád sem érheti a szerzőket, hogy csak topmodelleknek állhatnak jól a szettek. Ines képei is jelen vannak a könyvben, igaz egy kicsit másképpen, mint bárki is számított volna rá. A grafikákat ugyanis ő maga készítette- meglepően magas színvonalon, és öniróniával átitatott humorral.
Kedvenc boltjai mellett Ines bemutatja Párizs legjobb szállodáit és éttermeit, felfedezésre váró helyeit, valamint a családi programokról sem feledkezik meg. S hogy mennyire kedvcsináló ez az ajánlás? Egy tanítványom éppen úton van Párizsba, kezében a könyvvel, hogy felfedezze a bemutatott design shoppokat. (reményeim szerint hamarosan beszámolót olvashattok itt a blogon)
Inés de La Fressange és Sophie Gachet Párizsi sikk című könyvét itt rendelhetitek meg.
Végül pedig néhány kép az 54 éves modellről…

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner