#LFW Johnstons of Elgin SS 2019 – továbbgondolt tradíció

Johnstons of Egin kollekcióját az elmúlt szezonban már bemutattam. Ismét érdemes visszakattintanotok az előző posztra, hogy értelmet nyerjen ez az új továbbgondolt sorozat.
A márka igazán brit, és igencsak tradícionális. Csodálatos alapanyagokkal dolgoznak, főként gyapjúból. A magas minőséget az is jelzi, hogy ők is a királyi család hivatalos beszállítói.

Roppant megtisztelő volt, hogy ebben a szezonban is meghívtak a London Fashion Week keretében tartott prezentációjukra. Nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon milyen tavaszi-nyári kollekciót hoznak ki a következő szezonra.

A Johnstons of Elginnél érződi az, amit egy igazán brit márkánál elvár az ember: első blikkre látni, hogy ez véletlen sem máshonnan származó márka, no meg az előbb említett minőség. Alapdarabokkal dolgoznak, remek stílusérzékkel. S ami mindenképpen megemlítendő: haladnak a korral.

Alan Scott kreatív vezető irányításával új, egész évben viselhető vékony, könnyed kasmír anyagot fejlesztettek ki. Selyem , kasmír és pamut kombinációjából alkották meg ezt az újdonságot, amellyel bebizonyították, hogy tényleg minden szezonban remek választás lehet a márkájuk.

Szinte hihetetlen, de a képeken látható nadrágok, ruhák mind szinte zsebkendő vékonyságú finom kasmírból készültek, akárcsak a kendők és sálak. Amit pedig fontos megjegyezni: minden egyes ruhadarab Skóciában készült. Nemcsak a tervezés, vagy az összeállítás, hanem a gyapjútól kezdve az összes gyártási fázis mind hazai kivitelezésben valósul meg.

Ha még többet szeretnétek tudni a márkáról, akkor ide kattintsatok.

Fotók: Mark Seager

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner