#LFW Matty Bovan SS 2019 – alternatív valóság egy furcsa világból

A divat mindig reagál a társadalmi és politikai helyzetre- akiket már valaha tanítottam, azok tudják, hogy nagyon szeretek erre hivatkozni és példákat mutatni. Most sincsen ez másképpen hiszen a zűrzavarból való elvágyódást sok tervező jelzi barokkosan túldíszített meseszerű kollekcióval. Egy másik fontos dolog, amelyre egyre többen reflektálnak, az a környezetszennyezés és a káosz, amely egyre inkább körülvesz minket. Matty Bovan izgalmas kollekciója pedig egyszerre barokk, giccs, szemét és nagyszerű avantgardizmus.

Építményeknek is beillő kreációiról a kertekben épített figurák jutnak eszembe, amelyek mindenféle összegyűjtögetett holmiból állnak össze. Van akinek zseniális remekművet sikerül alkotnia, mások gyomorforgató giccset készítenek. Matty a gumikesztyűtől a konyhai eszközökön át a retro horgolásokig, a luxusmárkától származó felnagyított övtáskától kezdve a bogarakig mindent beépített. Valóban mindent. Érdemes alaposan megnézni a képeket.

A fiatal, tehetséges tervező remek partnerekre talált kollekciójának elkészítéséhez. Egyrészt Derek Jarman amerikai művész munkásságát vette alapul, másrészt olyan nevekkel dolgozhatott együtt, mint a táskái elkészítésében közreműködő Coach márka. A fejdíszeket Stephen Jones segítségével készítette, míg a cipők Prince egyik kedvenc cipőtervezőjének munkái.

Egy dolog biztos: a brit divatsajtó Matty Bovant már most azok közt említi, akikre érdemes odafigyelni.

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner