LFW Nicopanda SS 2018 – lázadó hercegnők az Amazon birodalmában

Hallottatok már a Nicopandá-ról? Igyekszem minden alkalommal úgy megválogatni a showkat, prezentációkat, hogy mind a tervező, mind pedig az őt segítő kreatív csapat izgalmas legyen. Amint lehetőségem volt, lecsaptam Nicola Formichetti márkájára a Nicopandára, s a MAC Cosmetics jóvoltából körülnézhettem a backstage-ben. A sminkeket Terry Barber világhírű makeup artist és csapata álmodta meg (itt olvashattok arról, hogy hogyan és mivel készültek a sminkek)

A ruhák igencsak változatosak voltak. A punktól, a rockos lázadó vonalon át a kissé mangás, kislányos stílus is felfedezhettük, akárcsak a szalagavatós ruhák vagányabban újragondolt verzióit. Szeretem, amikor egy tervező tud humorosan gondolkodni. Formichetti pedig némileg a karikatúráját is adja annak, amit divatnak hívunk.

Bátran társítja a strasszos nyakéket, a tiarát deszkás kapucnis pulóverekkel, társít hozzá tüllszoknyát, de akár a nyolcvanas évek kitűző hóbortjának felpumpolt újragondolását is megtalálhatjuk nála. Látszik, hogy eredetileg stylistként trenírozta be magát,hiszen alkotóelemeire szedve nem annyira izgalmasak a ruhadarabok. A titkot, az egyedi ízt a társítás, a bátorság adja meg, ami maga Formichetti.

A modellek a kifutón dobozok között lépdeltek, Nem volt ez véletlen, hiszen ahogy említettem, az Amazon Fashion-nal elsőként lépett együttműködésre a márka. Sőt egyes városokban az azonos napon történő szállítást is vállalta a cég bizonyos darabokból. A bemutatót iszonyú szigorú ellenőrzés övezte, nehezebb volt a helyszínre bejutni, mint a NASA-ba. Ráadásul London külvárosába kellett utazniuk a meghívottaknak, ami szintén nem volt túl kényelmesnek mondható. Ilyenkor ugy4ebár minden perc számít, főleg, ha a következő programot is el akarjuk érni.

Szerencsére ez a bemutató megért minden percet, és sokak kedvencévé tette a márkát.

A Mac Cosmetics weboldalát itt találhatjátok, Nicopanda hivatalos oldala pedig itt található.

Backstage fotók: Parádi Gabriella, catwalk fotók: Nicopanda

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner