Madonna divatba hozza a steampunk stílust- Ghosttown

Évek óta apró lépésekkel próbálkozik a divat mainstream vonalába betörni a steampunk stílus, eddig sikertelenül. Hiába a fantasy filmek világa, hiába a sci-fi jelmez- és díszlettervezők ügyessége, csak nem jött el a viktoriánus rockerek ideje. De talán most!
Madonna Ghosttown klipje a napokban érkezett meg, és ahogy ezt a pop királynőjétől elvárható, mindenki róla beszél.
holding-madonna-video-look

S hogy milyen stílust választott Madge a spanyol matador jelmezt követően? Nos, nem mást, mint a steampunk-ot.
De mi is ez a vonal? Ahogy említettem a viktoriánus elemek bukkannak fel benne, ugyanúgy, mint például a Verne regények utopisztikus vonala, de a vadnyugati hatások is érezhetőek. Nagyon jellegzetes a kellékezése, ékszerezése. Nagyon sok “csináld magad” jellegű, kreatív, míves kiegészítrővel operál, amelyek egyaránt futurisztikusak, és archaizálók.
Madonna videójának olyan híres előzményei voltak, mint a Wild Wild West, vagy a 4 non Blondes énekesnőjének look-ja, de komoly inspirációt jelenthettek a világszerte megtalálható steampunk közösségek kiadványai is.
steampunk-montazsS ha megfigyelitek, sok beállításnál Madonna jóval fiatalabbnak néz ki önmagánál, s gyakran kísértetiesen hasonlít Britney Spearsre, vagy Avril Lavigne-re, illetve a kolléganők egyes korszakainak jellegzetes videoklipjei, stylingjai jutnak a néző eszébe.
madonna-vampir
madonna-inspiracioDe lássuk, melyek az említett stílus jellegzetességei? A viktoriánus vonal kapcsán a ruhák nem ropogósak, újonnan varrottnak hatók, hanem ha valaki komolyan veszi ezt az életérzést, akkor koptatottak, öregítettek az öltözékei. Érdemes rápillantani akár az Allsaints nevű divatmárka kínálatára, akik gyakran operálnak ezekkel a felületkezelésekkel és formákkal. Kalapok, fejdíszek, csipkék, fűzők, harisnyák, harisnyakötők és kesztyűk szintén elengedhetetlen kellékek. Az igazán jó, nem giccses, hanem mondern összeállítás elkszítéséhez, összeállításához viszont gyakorlott kézre van szükség. Madonna ezért az egyik leggyakorlottabb és legfelkapottabb jelmeztervező-stylisthoz fordult, B. Akerlund-hoz, aki nem mellesleg a klip rendezőjének a felesége. Ő olyan hírességekkel dolgozik, és dolgozott együtt, mint Lady Gaga, vagy Beyoncé, de Madonnával sem ez az első közös munkájuk. Olyan videoklippek fűződnek a nevéhez, mint Lady Gaga Paparazzi-ja, Madonna Jump-ja, vagy Beyoncé Superpower-ja. Újabban Madonnát olyan márkákba öltözteti, mint Alexander Wang, vagy éppen Maison MArgiela. Ha végignézitek a munkásságát – itt található a weboldala– feltűnik, hogy nagyon szeret fém alkatrészekkel dolgozni, amit akár az orvosok kelléktárából emel át a divat világába.
Madonna új klipjében is meghatározóak fémmel kombinált ruhadarabok, és a jellegzetes ékszerek.
madonnakesztyu
A klipben nem hagyhatták ki azt az ütőkártyát, amelyet a köpeny jelentett.
madonna-cape2

madonna-cape

Nemcsak látvcányossága miatt- B. Aklund gyakran használja munkáiban az igencsak fotogén, libbenős anyagokat, vagy hosszú szabású kabátokat, lepkeket- hanem a Brit Awardson bekövetkezett baleset okán mindenki arra figyel, vajon most hogy bánik Madonna a ruhadarabbal. A ruhák nagy részét a Chrome Hearts nevű márkától szerezték be, akik bőrruházattal és ékszerekkel foglalkoznak, természetesen jó adag steampunk hatással.
Időközben sikerült megnéznem egy videót, amely a ruhák jelmezek összeválogatásáról szól, s meg kell jegyeznem, igencsak nagy bajban lenne a tervező, ha nálunk kellene a raktárakban kutakodnia…

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner