Magyar tervezők a London Fashion Week-en

Idén első alkalommal különös megtiszteltetés érte a hazai divatipar kiemelkedő tehetségű divattervezőit. A jövő héten induló London Fashion Week hivatalosan regisztrált, nemzetközi márkák számára fentartott off-schedule rendszerének keretében magyar designerek mutathatják be őszi-téli kollekcióikat.Erről a rendezvényről indult többek közt David Koma és William Tempest, s most tízen, a magyarok közül is megkapják ezt a lehetőséget.

lfw

A tervezők két helyszínen is bemutatják legfrissebb kreációjukat. 2014. február 18-án az Essence Fashion Showcase rendezvényen a One Aldwych (www.onealdwych.com) luxushotelben, ahol a magyar márkák mellett dubai tervezők is szerepelnek majd kollekciójukkal. A One Aldwych a London Fashion Week on-schedule helyszínétől a Somerset House-tól. Így könnyen elérhető lesz azok számára is, akik esetleg nem tennének meg több kilométert azért, hogy új, feltörekvő márkákat lássanak.

2014. február 11. és 13. között a tervezők meghívást kaptak a Londoni Magyar Kulturális Központba is, ahol szintén hivatalosan regisztrált LFW eseménnyel, a Hungarian Fashion Exhibition című kiállítással mutatkoznak be a londonba zarándokoló divatkedvelő közönségnek.

lfw2

Mindkét eseményen részt vesz a Celeni, a DAIGE, az 1975, D’ora Tokai, ILINX, a Rienne Creations, a ssamaryll, a The MEED, a ZEMA Ékszer és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Művészeti Karának hallgatói.

A tervezők a LILI VISION Ltd. és a KALEIDOSCOPE Relations Kft. együttműködésében megvalósuló üzleti program keretében érkeznek Londonba.

Időpontok:

Essence Fashion Showcase: – divatbemutató

Február 18. 18.00-21.00

Hungarian Fashion Exhibition programja:

Február 11. 15:00 Nyitás
15:00-18:00 Kiállítás
19:00-22:00 A rendezvény megnyitója az akadémia vendégeinek
Február 12. 10:00-18:00 Kiállítás
Február 13. 15:00-17:00 VIP Private Viewing

A bemutatkozó tervezőkről:

A monokróm és minimalista vonalak képviselőiként, a természetességet és kényelmet szem előtt tartva alkotja meg kollekcióit az 1975 fiatal tervezőcsapata; Kupi Szimonetta és Györe Nikoletta. A pamut és gyapjú nyújtotta lehetőségeket maximálisan kihasználva a 2014 ősz/tél szezon darabjai a szofisztikált, letisztult egyszerűséget mutatják be.

1975

Cselényi Eszter márkáját, a Celenit a porcelán inspirálta legújabb kollekciójának megalkotásakor. A fehér szín dominanciája, a különleges sziluettek és textúrák kombinációja tesz különlegessé minden egyes darabot.
celeni

Egyedi motívumok, váratlan megoldások és sportosan elegáns stílus jellemzi Tóth Melinda márkáját, a DAIGE-t. 2014-es őszi-téli kollekcióját a dadaizmus olyan képviselői ihlették, mint Hans Arp vagy Marcel Duchamp. A merész vonalak, a geometrikus alakzatok határozzák meg a fiatal tervező legújabb munkáit.
daige

A D’Ora Tokai kreációk a napsütötte Monacoba repítenek minket, az időtlen elegancia és a megrendelésre készült luxuscikkek világába. Tokai Dóra legújabb kollekcióját, az Auto-Couture-t a a motorverseny kultura es a hercegi hagyatek inspirálta, a kettot osszevonva kapjuka dinamikus formavilagot es exkluziv anyaghasznalatot. Korábban itt olvashattatok róla.
tokai

Az ILINX brand tervezője, Körtvély Adrienne, a WEAREUROPE Tokióba irányuló programjának négyszeres résztvevője. Kollekciója őrzi a szalonmunka hagyományait minőségben és kidolgozásban egyaránt. FORTEPIANO válogatásával mutatkozik be Londonban.
ILINX

Nagy Adrien, aki korábban Marc Jacobsnak dolgozott, majd hazatérve megalapította saját prémium ékszermárkáját, a Rienne Creationst. Legújabb kollekciójára Moholy-Nagy László volt hatással, emellett a futurizmus és a steampunk stílusjegyei is visszaköszönnek a geometrikus formákban és a különleges anyaghasználatban. Itt olvashattatok róla korábban
rienne5

Magabiztos, kifinomult, légies – ilyen a ssamaryll nő. Horváth Barbara tavalyi kollekciója a Bécsi Divathéten mutatkozott be sikerrel. A Brit Vogue is felfigyelt már a hazai tehetségre ikonikus darabját bemutatva hasábjain. A London Fashion Week-en debütáló új kollekcióját a teljesség utáni olthatatlan vágy inspirálta.

ssamaryll

Üde színfoltot jelent legújabb kollekciójával a hazai divatvilágban a több, már ismert tervező együttműködéséből létrejött The Meed. A társaság az itthoni piac mellett Ázsiát célozza meg, a sikerhez kiemelkedő tervezőik neve a biztosíték.
the meed

A ZEMA „a” hazai porcelán ékszermárka már ismert Londonban. Saját tervezésű, művészek által kivitelezett, tradicionális ékszerkollekciót mutatnak be. Az örökértékű darabokat maximális minőség, exkluzív kivitel, garanciális háttér jellemzi.
zema

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola 2010-ben indította el művészeti karát Kepes András vezetésével. Az elmúlt évek alatt a hallgatók munkái a legrangosabb hazai díjakat nyerték el, illetve nemzetközi piacon is egyre elismertebbé válnak. Képzésük sikerét mutatja, hogy 2014 szeptemberétől az iskola divat- és stílustervező mesterszakát is elindította.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner