MANEZ – az élet rózsaszínben

A Marie Claire Fashion Days keretében hagyományosan nemcsak magyar divatiskolások, hanem francia diákok is bemutatkoznak. Türelmetlenül vártam, hogy mivel rukkolnak elő, mivel a stáb már kellően felcsigázta a kíváncsiságomat, mondván nagyon-nagyon izgalmas kollekciók érkeztek.

SAM_6698 (Large) (Custom)
A backstage-be izgatottan bevonuló tervezők hadából egy fiúra rögtön felfigyeltem. Egyrészt az izgalmas rózsaszín és flitteres kreációi végett, másrészt pedig azért, mert ennyire izgulni nagyon rég láttam bárkit is. A modellekkel együtt nyugtattuk, mert annyira reszketett, mint az a bizonyos nyárfalevél. Mindehez hozzáteszem, hogy a kollekciója olyan tűpotosan adagolt humorral, szakmai tudással, részletgazdagsággal volt elkészítve, hogy bárki másnak lett volna oka izgulni, csak éppen neki nem.

SAM_6696 (Large) (Custom)
Louis Martinez-t rögtön a szívembe zártam, s bevallom cseppet sem lepődtem meg a fiatal kora ellenére igencsak komoly szakmai múltján. A 25 éves tervező a párizsi ESMOD divatiskola padjait koptatja, de biztosak lehetünk benne, hogy komoly jövő előtt áll.
Nem hagyhattam ki, hogy beszélgessünk kicsit.

Mikor határoztad el, hogy divattervező leszel?

Egész gyerekkoromban magányos voltam, mert nem fértem bele abba a sztenderd képbe, amit egy fiútól elvárnak. Inkább a lányos dolgok érdekeltek. Úgy tízéves korom körül jöttem rá, hogy a divat ami igazán érdekel.

manez

Több divattervező pályázaton vetél már részt, s többet meg is nyertél (The Young Fashion Designers’ International Festival of Dinan 2016, Who’s Next 2013 or J.P. Gautier catwalk « Les enfants terribles ») Melyik volt a legfontosabb számodra?

Azt gondolom, mindegyik ugyanolyan fontos számomra. Egyik sem hasonlít a másikra, mind különböző. Midegyikből tanulhattam valamit, mindegyik segít abban, hogy fejlődjek mint divattervező, és ami a legfontosabb, fejlődjek emberileg is.

 

manez2 (Custom)

A Lesage ház (itt olvashattok róluk) meghívott egy kurzusra. A Marie Claire Fashion Days-en bemutatott 2016/17-es kollekciódban sok aprólékos kézimunkát láthattunk. Ez vajon Lesage-ék hatása, vagy amúgy is kedveled ezeket a díszítéseket, hímzéseket?

Mindig is kedveltem a hímzést, és az ehhez kapcsolódó technikákat. Fontosnak tartom, hogy megőrizzük, és továbbvigyük ezeket az értékes hagyományokat. tervezőként úgy gondolom, hogy használhatunk gépeket, amelyek gyorsabbá tehetik a munkát. De a szereteted, időd és a szíved-lelked amelyet beleteszed a kollekciód minden egyes darabjába igazán mást eredményt hoznak, mintha gépek dolgoznának.

Édesanyádat tartod egyik múzsádnak. Hogyan írnád le a stílusát?

Anyukám mindig egyedien öltözködött, mindegy, hogy a hetvenes, nyolcvanas, vagy éppen a kilencvenes évekről beszélünk. Sosem félt azt viselni, ami éppen neki tetszett. Tőle tanultam meg, hogy elfogadjam a másságomat. Ez az amit legjobban csodálok benne, hiszen a divatban, akárcsak az életben különleges kell legyél, és őszinte önmagaddal szemben. Ez az a különbség, amitől emlékezetes lehetsz mások számára.

_DSC8257 (Custom)

_DSC8271 (Custom)

MANEZ Marie Claire fashion days 2016 budapestA 2016/17-es kollekciód játékos, vicces, olyan, mint egy meskönyv. Az illusztrációid is gyönyörűek. Kinek szánod a ruháidat? Milyennek képzeled el a MANEZ nőt?

Ez a kollekció nagyon erősen a családomról, és az én saját világomról szól. Minden olyan nőnek ajánlom, akiben legbelül él a kislány énje. Sokan ha divatbemutatókat nézünk belefáradunk a sok fekete ruhába. De arra is gondoltam, elég a rossz hírekből. Annyi gyűlölet van a világon, miért ne készítsek valami olyat, amiből sugárzik a szeretet?

manezparis (Custom)

Óriási utat tettél meg Mexikóból. Sok országot bejártál. Inspirálnak ezek az utazások?

Oh, igen! Amikor külföldön járok nagyon csendes vagyok, csak figyelek. Hagyom, hogy történjenek körülöttem a dolgok. Magamba szívom az élményeket, és elmentem, akár egy USB, majd otthon egyedül előhívom és feldolgozom őket. Nagyon szeretek színes dolgokat tervezni. Olyan eltompult társadalomban élünk..

Mi lesz a következő lépés a MANEZ-zel? Mik a terveid?

Szeptemberben a Who is Next szalonban, Párizsban mutatom be a kollekciómat. Ez nagyon esemény, mivel sok buyer lesz jelen. Dolgozom a szélesebb körben eladható kollekciómon is, és lassan elkezdem tervezni a 2018-as téli kollekciót.

MANEZ facebook oldaláért ide kattintsatok.

Fotók: backstage- Parádi Gabriella, divatbemutató- Máthé Krisztián  @All Rights Reserved

_DSC8241 (Custom)

_DSC8251 (Custom)

_DSC8266 (Custom)

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner