Marks and Spencer X Alexa Chung – újragondolt archívum

Gondoltatok már arra, hogy egy-egy nagy márka archívuma micsoda kincseket rejthet? A Marks and Spencer hihetetlen dokumentációval rendelkezik a több évtizedes múltról. Ez érthető is, hiszen a márka a brit divat szinonímája. Alapításakor az egyik fő kitételük volt, hogy amit kínálnak, annak 90 százalékban a szigetországban kell készülnie. nem csoda, hogy a magas minőség, az időtálló design és kivitelezés meghozta a sikert a márkának.
Nagy szerencsénkre mindent alaposan archíváltak, s most Alexa Chung-ot kérték fel arra, hogy mélyedjen el a múltban, s hozza felszínre azokat a darabokat, amelyek ma is megállják a helyüket. Irígylésre méltő lehetőség. Az archívumot 1984-ben hozták létre a márka századik születésnapja alkalmából. A 70 ezer darabos gyűjteményben ruhák, divattervek, plakátok, katalógusok, filmek is helyet kaptak. A kutatásról érdemes megnéznetek az alábbi videót:

A most üzletekbe kerülő kollekció a negyvenes évektől egészen a nyolcvanas évekig tartó időszakból válogatott ruhadarabokat tartalmaz. Micsoda izgalmas időutazás, s egyben jó példa arra, hogy a stílus valóban örök! Az ötvenes évek kollekciójából egy olíva színű klasszikus ballonkabát és egy paisley mintás ruha került az új válogatásba. ARCHIVE BY ALEXA (3) (Custom) ARCHIVE BY ALEXA (4) (Custom) A kollekció 24 darabból áll. A kampány fotóit is Alexa Chung stylingolta, a fotókat pedig Tom Craig készítette. A kollekció valójában nem egy újratervezés, hanem egy új életrekeltés, válogatás, és az időtálló daraboknak az újrafelfedezése. Az árak 7990 forinttól 31990 forintig terjednek.

A kollekciót a mai naptól tudjátok beszerezni az Allee és a mammut bevásárlóközpontokban.
A Marks & Spencer facebook oldalát itt találhatjátok meg.

ARCHIVE BY ALEXA (6) (Custom)

10505_SHOT1_047_EXT (Custom)

10505_SHOT10_066 (Custom)

ARCHIVE BY ALEXA (2) (Custom)

ARCHIVE BY ALEXA (1) (Custom)

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner