Mexikói mintának nézte Dolce & Gabbana a kalocsai hímzést

Lassan már megszokhatjuk, hogy rendre mexikóinak nézik a hagyományos kalocsai hímzéseket (már ha ezt lehet megszokni) . Miközben nálunk már lecsengett az őrült és már giccsbe hajló mánia, Dolce & Gabbana az idei nyárra hozott ki egy mexikói ihletésű kapszula kollekciót- tele kalocsaival. A ruhák nagy részéről az az érzésem, hogy rengeteg riselínezett asztalterítőt vásároltak össze, amelyből a ruhák készültek, esetleg ezek beszerzése után gyártották le a őket. Nemcsak a hagyományos fehér alapú áttört csipkés hímzések, hanem egy fekete alapú változat is készült. Ez valóban közelít a mexikói érzéshez, de a motívumok csalhatatlanul kalocsaiak. Érdekes azért megemlíteni, hogy itthon pedig sokszor a matyó hímzéssel sikerül összekeverni a kalocsait.
UPDATE: időközben rájöttem, hogy hogyan juthatott el a hímzés az olasz divatházhoz. Ha kíváncsiak vagytok a megfejtésre, kattintsatok ide!

dolce gabbana mexican 2015 kalocsai embroidery

dolce_gabbana_mexico_capsule_collection_514257645_650x

dolce gabbana mexican 2015 kalocsai embroidery

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner