Meztelen kampánnyal tér vissza a Benetton

Meztelen kampánnyal hívja fel magára a Benetton, amely cég sokáig úgy tűnt, nem fog többé régi fényében ragyogni. Nagy szívfájdalmam volt a színpompás márka kifakítása, unalmas színekkel, nyanyás vonalakkal való teljes kilúgozása.

Valami nekik is feltűnhetett, s úgy látszik, hogy az unalmas art direction csapatot szélnek eresztve vissztértek a gyökerekhez. Mivel ma pont náluk jártam, és lőttem egy remek cipőt, ráadásul teljesen vicces áron, úgy gondoltam ránézek, mit tartogatnak idén őszre és télre.

Oliviero Toscani annak idején az egész világot lázba hozta provokatív kampányaival. Olyan tabu témákat tolt az emberek képébe, mint az AIDS a háborúk, a pedofília, az erőszak. Csupa olyat, amelyek felett az emberek szemet hunytak, elfordították a fejüket. Mindezt egy divatcég reklámjaként harsogta világgá.

A Benetton pedig tarolt, nemcsak a fotóknak köszönhetően, hanem a szezononként jellegzetes színeikre épített kötött ruhadarabjaival és remekül szabott farmerjaival. Emlékszem, amikor nem tudtam itthon találni magamra farmert, mert nem volt olyan szabás, amit szerettem volna. Eljutottam Bécsbe. Ott a Benetton boltban , miután elmondtuk, hogy gombos, enyhén trapéz magasderekú nadrágot keresek, az eladó hátrafordult, levett egy nadrágot…. és láss csodát, a tökéletes darab volt. Saját színeikhez ragaszkodva, minden szezonban lehetett variálni a ruhatárat. Ha a kilencvenes, vagy akár a nyolcvanas években valaki azt mondta: Benetton zöld, mindenki tudta mi az az árnyalat.

Nagyon drukkolok, hogy ismét sikerüljön megtalálni a saját hangjukat. Az új kampányfilm biztosan téma lesz, és a többi fotót nézve pedig azt gondolom, van remény.

Az pedig csak hab a tortán, hogy az egyik szoknyán nem mást, mint kalocsai mintát véltem felfedezni!

Ha a weboldalukon szeretnétek körülnézni, ide kattintsatok, a Facebookon pedig itt vannak.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner