Napsvgar és a lázadó csajok

A minimalista ruháktól megcsömörlött Fashion Week látogatók valószínű úgy várták Napsvgar bemutatóját, mint a Messiást. Csalódniuk most sem kellett, hiszen a fantáziával, és szakmai tapasztalattal jócskán megáldott tervező ismét tudott újat, pezsdítőt mutatni.
Napsi életébe sok változás köszöntött be, s mint érzékeny művész ezeket a kollekciójában meg is jelenítette. A bemutatót Farkas Franciska színésznő nyitotta meg, aki szelíd motorosként cseppent bele a kifutók világába, majd huppant le a nézők közé, s innentől ő is szemlélőként vett részt a showban.
SAM_3439A modellek különleges “sminket” kaptak, ami leginkább az autó/motor szerelés közben fáradtan megtörölt homlok és arc összekormolására, olajozására emlékeztetett. Nekem pedig az jutott eszembe, hogy “Anya szuperhős”. Miért is? Eszembe jutott az az időszak, amikor úgy rohangáltam filmforgatásról filmforgatásra hogy közben a kisfiammal töltött időt is be kellett osszam, úgy, hogy semmi ne szenvedjen hiányt az energiámból.
napsi3
Napsi is ifjú anyaként készítette ezt a kollekciót, s bevillant az az érzés, amikor bárhol vagy a másik helyen szeretnél lenni, s bármit csinálsz úgy érzed, a másik dologtól személytől veszed el az időt. De mi anyák szuperhősök vagyunk, s Napsi csodaszép gyermekei: a kisfia és a kollekciója is mutatja ezt. Időzsonglőr, és lázadó. Divatdiktátor és anyuka, aki nem adja fel önmagát, hanem inkább kinyitja a világot. Akárcsak a motoros csajok akik nekivágnak a világnak.
SAM_3452A harmincas, negyvenes és ötvenes évek Amerikájának motoros kultúrája adta a fő inspirációt. Modernizálva a XXI. századra hashtagekkel, graffiti stílussal, progresszív sziluettekkel, testbarát anyagokkal (lenvászon, bőr, panofix), egzotikus bőrökkel (ausztrál varangy, angolna, kajmán), különféle felületmanipulációkkal és egyedi kézigrafikával álmodták újra az országúti romatika világát.
SAM_3447
SAM_3454ffSAM_3461kicsiNégy egyedi kézi grafika köré építették a márka üzenetét. Minden egyes lény, azaz critter az emberi és az állati lét határán egyensúlyoz, emberi és állati tulajdonságokkal felruházva, de sosem öncélúan: mindnek fontos mögöttes üzenete van, amelyeket a figurákhoz tartozó hashtagekbe sűrítettek.
napsi4napsi2napsi1

Napsvgar weboldalát itt, facebook oldalát pedig itt találhatjátok.

Fotók: backstage- Parádi Gabriella, kifutó- Máthé krisztián for Pumpkin Paradise

_MG_0026
napsi1
napsi2
napsi3
napsi4
napsi5
napsi6
napsi7

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner