NUBU – geometria és primer színek

Please Add Photos
to your Gallery

Ha néhány éve valaki azt mondta volna, hogy a Nubu kollekciójában egy erőteljes, harsogó árnyalatnál többet fogunk látni, akkor nagy valószínűséggel úgy néztünk volna rá, mint aki megőrült. Pedig ahogy az utóbbi bemutatókat figyeljük, egyre több szín kezd befurakodni a Nubu egykori monokróm világába. Ezt részemről örömteli hírnek gondolom, mivel a sok-sok fekete és szürke egy idő után egysíkúvá válhat. A Toni & Guy FashionWeek Budapest keretében megtartott divatbemutatón azonban mindenkit megleptek.
A tervezők azonban váltottak, s míg eddig szezononként egy felkiáltójelként ható színt engedtek be a kollekciókba, úgy a 2015/16-os időszak a kéket, vöröset, korallt ünnepli. A sajtóanyag szerint ismét a művészethez fordultak inspirációért- ez amúgy a márka tudatosan vállalt védjegye- s a japános, kimonókra emlékeztető formákat eresztették össze Molnár Vera munkásságával.
SAM_0353A szamurájos érzést csak tovább erősítette a frizurákhoz megálmodott fejpánt, melyet a Toni and Guy csapata varázsolt a modellek fejére. Érdemes azonban az alábbi képet is alaposan megnézegetni, hiszen a kabátok szabásvonalánál is tettenérhetők a japán hagyományok.
samurai
SAM_0321ff
nubu-smink SAM_0346okDe térjünk vissza Molnár vera művészetére, akinek a munkásságáról érdemes megemlékeznünk. Szőnyi István tanítványaként indult a pályán, majd a kalsszikus aktoktól az absztrakt stílusig jutott el. Közben persze a kor szellemének megfelelően a kubizmus felé is elkalandozott. 1947-ben ösztöndíjat kapott Rómába, ahonnan aztán nem tért haza, inkább Párizs felé vette az irányt. 1967-ben alapító tagja lett az Art et Informatique csoportnak, s rá egy évre már az Orsay  egyetemi komputerközpontjábanban valódi számítógépen dolgozott. Egyike volt azoknak, akik aszámítógépet képzőművészeti eszközként alkalmazták.SAM_0350ok

SAM_0356ok

Fotók: kifutó: Máthé Krisztián, Vágó Csaba, backstage: Parádi Gabriella

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner