A Maybelline naptár fotózásának titkai

Ahogy vendégbloggerem Larion Oscar bemutatásánál már írtam, ő az első magyar sminkes szakember, aki a világ legnagyobb divateseményén a New York Fashion Week–en dolgozott Donna Karan, Michael Bastian bemutatókon. Sőt még a Maybelline naptár fotózására is ellátogathatott. Megkértem, hogy meséljen egy kicsit a kulisszák mögötti tapasztalatairól.

Épp, hogy megérkeztünk a divatmetropoliszba, másnap rögtön DKNY divatbemutatóra mentem sminkelni. Nagyon izgatott voltam. Névre szóló sminkbőrönddel fogadtak a backstage-ben, mindenki nagyon kedves volt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boldogsággal töltött el a kinti kincses ládika, tele olyan termékkel, amit nálunk nem lehet kapni. Kisvártatva megérkezett a Hollywood-i sztárok sminkmestere, Charlotte Willer Maybelline New York Global Makeup Artist.  Kedves tisztelettel köszöntött minket, körbeállva néztük, ahogy lemodellezi a show sminkjét. Ekkor vettem észre a multi – kulti sminkmester gárdát.

maybelline new york larion oscar

 

A világ, különböző pontjairól kaptunk meghívást, hogy együtt dolgozhassunk, feltűnt, hogy egyedüli férfiként voltam a csapatban, mint sminkes. Így utólag már értem miért vizslattak oly furcsán a kollégák.

IMG_0073

Megkaptuk külön a face chartot is. Semmit sem bíztak a véletlenre: ezen a show-n annyi szakember volt ahány modell. Minden modellnek külön sminkese, fodrásza, öltöztetője volt. Hamarosan jött a „felvigyázó”. Kezében mappa, amin minden modell arca és mellé rendelve a szakemberei.  Megkaptam a gyönyörű svéd származású modellemet,  a „felvigyázó”pedig tudatta velem, hogy fél óra múlva jön érte. Hamarabb kész lettem, nem mozdulva helyemről jeleztem szándékomat, de senki nem figyelt rám.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MNY_FWFeb13_DKNY_0449

Ahogy letelt az idő a „felvigyázó” kíséretében Charlotte jött oda, leellenőrizte a sminket,a miután mindent rendben talált /nagyon izgultam ám/, modellemet a fodrászához kísérték.  A metodika ott is ugyanez volt. Majd miután a fodrász is elkészült, modellemet bekísérték az öltöztetőjéhez. Mondanom se kell, megfelelő biztonsági emberek vigyáztak ránk mindenhol. Közben Charlotte nyilatkozott a nemzetközi sajtónak. Mikor, épp volt egy üres pillanata, sikerült pár szót beszélni vele és készíteni egy közös képet is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tüneményes, nagyon kedves nő, mellesleg vérprofi szakember.
Figyeltem, ahogy a kamerák kereszttüzében sziporkázott. Ekkor, belépett a backstage-be a divatikon Donna Karan. Eszméletlen könnyedséggel viccelődve, fordult felénk. Majd Charlotte-al hosszasan
beszélgetett. Annyira megilletődtem, hogy ott állok tőle két lépésre, hogy szerintem még mindig tátva van a szám… próbáltam elkapni, mikor feleszméltem. De a show elkezdődött. Az a megtiszteltetés
ért, hogy meg is nézhettem a bemutatót. Így bepréseltem magam a tömeg közé. Allva tudtam közvetlen közelről megnézni ezt a hatalmas látvánnyal fűszerezett show-t. Dj. Sinatra keverte a zenét a
fináléban, felcsendült Frank Sinatra New York , New York című száma, újrakevert változatban is. Majd megjelent New York divatjának  meghatározó karaktere, maga Donna Karan,  örömujjongás,
üdvrivalgás közepette. Divatextázis, vérprofi show volt a javából. Frenetikus élmény volt minden egyes pillanata. Szerintem sokkot kaptam. Másnap beleshettünk a naptárfotózás rejtelmeibe. Taxival mentünk, mert a külvárosban volt a műterem. A taxi kívül belül, hirdette a MNY Fashion Week-et.

unnamed

Mint az amerikai filmekben a műteremhez vezető út egy hatalmas teherlifthez volt kötve. Mikor felértünk, tátott szájjal néztem a monumentális részlet gazdagon felépített díszleteket. Az egyik sarokban az 1920-as évek szoba belsője, korabeli bútorokkal, kiegészítő lakberendezési tárgyakkal, fotókkal és a karrierindító szempillafestékkel. Íme, pontosan ez volt, ami a Maybelline történetet elindította:
festek maybelline

Kicsit arrébb egy New York-i utca részlet a tűzcsappal, oszlopokkal.

66622_2896921197868_529316356_n-horzccxc-horz4343-vertgghbb

calendario2-horzsd-vertdf

Vele szemben, pedig egy hatalmas fal, tele gyönyörűséges, nagyfejű, piros rózsákkal, amit épp akkor készítettek elő. Megjelent Emily DiDonato 20-as évek kosztümözésben, káprázatosan szép modell. Ámulva néztem szépségét és nagyságát, eszméletlen magas.

DCX3-10139463_Feb_Bty-horzsdsd-horzdfd-vertggvv

Megleshettük Charlotte Willer-t, aki, Kemp Muhl sminkjén dolgozott. Honey a körmeit festette épp. Váltottunk pár kedves szót, Charlotte elmondta, hogy a 100 évet felölelő naptáron dolgoznak, lázasan a stábbal és ma még 3 nagy sminkje van hátra. Ámulva csodáltam Kemp-et, én még életemben nem láttam ilyen gyönyörű, tejfehérbőrű nőt. Eszméletlen kedves, törékenynek látszó kőkemény modell. Nagyon izgalmas a karaktere.

Közben felbukkant, ErinWasson, laza szerelésben, elmélyülten csevegve Kenneth Willardt, fotóssal.

erin wasson larion oscar new york

A hatalmas kivetítőn láthattam Julia Stegner-ről a már elkészült fotó sorozatot, káprázatos a 40-es évek hangulatát idéző képein. Fantasztikus és valóban, monumentális, felépített környezetben, születtek meg a történelmi pillanatok a Maybelline New York karrier állomásait bemutató képsorok. Igazi, kortörténeti gigantikus időutazás. Jó volt látni a mindenre kiterjedő profizmust. Felejthetetlen élmények egyike számomra.

Ha kíváncsiak vagytok a végeredményre, a Maybelline 2014-es naptárára, kattintsatok ide.

Ha pedig első kézből szeretnétek nap mint nap értesülni Oscar munkáiról, kövessétek facebook oldalán itt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner