Penhaligon’s – mese parfüméria a Covent Gardenben

A Penhaligon’s állatos parfümjeiről már olvastam sokat, és igencsak felkeltették a kíváncsiságomat. De mivel nem néztem egyáltalán utána a márkának, jócskán meglepődtem, amikor a London Fashion Week-en egyik bemutatóról a másikra rohanva egyszercsak ott volt előttem a Covent Gardenben.

Úgy álltam a kirakat előtt, mintha a Harry Potter egy varázspálca készítőjének boltjára leltem volna. Egyébként nem véletlen, hogy ezek a történetek Angliából érkeznek. Nézzétek csak, micsoda mesevilágot rejt a Penhaligon’s!

A bemutatót követően visszamentem, s pont szerencsémre nem is zavartam senkit, így végigfotózhattam ezt a csodás ékszerdobozt!

Belépve az ajtón a kerekasztal lovagjaiként sorakozó parfümösüvegekkel találhatjuk magunkat szemben. A világításnak köszönhetően úgy érezhetjük, mintha valami bűbáj üvegcsék lennének.

A bolt berendezése visszautal Willam Henry Penhaligon által 1870-ben alapított parfümházára. A londoni parfüméria alapítója nemcsak az Udvari Borbély címmel rendelkezett, hanem Viktória Királynő parfümőre is volt.  A  Covent Garden-béli parfümériában, amely mostanság a márka flagship store-ja, kicsit félrevezettek. Rákérdeztem, hogy a hely eredetileg gyógyszertár volt-e, ugyanis sokban az Andrássy úton található egykori Opera gyógyszertárra, azaz a Madison prfümériára emlékeztetett. Az eladó  azt állította, hogy ez az eredeti bolt, ami csaknem 150 éve itt üzemel, és a bútorok is eredetiek.  Ez sajnos nem igaz, és kár, hogy nem a valós választ kaptam tőle. Az igaz történet ugyanis szintén nagyon izgalmas. Az első Penhaligon’s  a Jermyn Street-en nyitotta meg kapuit, de ma már hiába keresnénk, nem létezik. Sheila Pickles divattervező és Franco Zefirelli filmrendező közös ötletéből 1975-ben nyitottak újra, pont itt a Covent Garden-ben. A Penhaligon’s ráadásul 135 éve a Brit Uralkodóház hivatalos beszállítója.

Érdekesség, hogy a legelső üzlettől nem messze egy török fürdő üzemelt. Mr. Penhaligon első illatának ötletét pont a hammam illatát beszippantva nyerte. Így született meg a Hammam Bouquet. Mára már úgy jellemzik a Penhaligon’s illatait, mint a modern dandyk és a bátor hölgyek kiegészítőit, valamint a brit nemzeti örökség találkozása a modern világgal.

A legnépszerűbbek mostanság a Portraits sorozat tagjai, egyszerűbben az állatokkal megszemélyesített parfümök. Az állatok családot alkotnak, és történeteket kreálnak köréjük. Számomra legmeglepőbb módon most nem a rózsás tetszett a legjobban, hanem a szarvasos, ami nem is női illat. Nemes egyszerűséggel The Tragedy of Lord George névre hallgat. A parfümök egyébként elég tömények, így annyira nem csábultam el, inkább csak a design ejtett rabul. (természetesen nem utasítanám vissza őket, ha megdobnának a parfümjeikkel, és lehet, hogy még beszerzek egyszer belőlük…) Természetesen nemcsak parfümöket, hanem gyertyákat, és egyéb illatos finomságokat is árulnak.

Érdemes a weboldalukon is barangolni, hihetetlenül magávalragadó körítéssel tálalják a mesevilágukat. Ha pedig nem juttok el a Covent Gardenben, akkor a reptereken érdemes körülnézni, hiszen a ma már PUIG kötelékbe tartozó márka egyre több helyen jelen van.

Facebook oldalukat itt, weboldalukat pedig itt találhatjátok.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner