Rapper csajok a beachen- NAPSVGAR 2015

Ma ez egyik kedvenc kollekciómról olvashattok, amelyet itthon még a múlt ősszel a Central European Fashion Days keretein belül mutattak be. Úgy gondoltam, hogy ezt a pimasz, életvidám, és a mai világra színesen reflektáló kollekciót a saját szezonjában ismertetem majd.

A nagy áttörést a 2010-es év hozta meg a márka számára, amikor a milánói Spiga2-ben, Domenico Dolce és Stefano Gabbana fiatal dizájnerek számára létrehozott üzletében mutathatta be ruháit, ahova összesen 23 tervezőt választottak be a világ minden tájáról. Azóta folyamatosan jelen van a nemzetközi divatéletben, állandó résztvevője a párizsi és londoni divathétnek, Hongkongtól, Olaszországon át egészen Bejrútig mindenhol megtalálhatóak a ruhái. Napsvgar az egyetlen hazai tervező, akinek kreációi bekerültek a budapesti il Bacio di Stile luxusáruház kínálatába, az Emporio Armani és a Red Valentino közvetlen szomszédjaként.

Napsi kollekciói rendre kilógnak a magyar tervezőktől megszokott vonalvezetésből. Hordható, magasminőségben kivitelezett, az aktuális illetve a következő trendekre zsigerien ráérző és mesterien adaptáló kreációkat készít. Mivel pályafutása során nemcsak a filmes-jelmezes kulisszákat járta-tapasztalta végig, hanem a magyar divatmárkák gyártási, eladási folyamataiba is jócskán beleshetett, van miből építkeznie. Kiforrott, tudatos, és mégis laza kollekciója nem a magyar tehetségkutatók szótárja szerinti értelemben – bárhol a világon megállja a helyét.
Az aktuális kollekció az utca divatjából építkezik, de jelen van a popkultúra videoklipekben megjelenő eszköztára. Joggingszerelések keverve a pinup kellékekkel, majd csavarintva rajta egyet,  a kilencvenes évek hatásait is észrevehetjük. Érdemes megemlíteni a táskákat, és a hihetetlenül menő napszemüvegeket. Merész, határozott névjegy, ami összetéveszthetetlenné, és megjegyezhetővé teszi a márkát.
napsi4
napsi1
S mivel nemcsak az említett bemutató backstage-ében és a kifutón láthattam a kollekciót, hanem volt alkalmam stylingolni is (itt láthatjátok az editorialt), el kell mondjam, hogy a ruhák, kiegészítők minősége is igencsak magas mércének megfelelő. Egy régi szabászom mondta, hogy a jó ruhák arról ismerszenek meg, hogy kifordítva is legalább olyan szépek, mint a színükön. Nos, ezen a teszten ez a kollekció lazán átmenne.
napsi2
napsi3
Lássuk mit mesél a tervező az inspirációról: “A 2015-ös tavasz-nyári kollekciónkat a francia Riviéra, a Cote d’Azur hangulata ihlette. A századelő és az 1920-30-as évek formavilágát ültettük át a 21. századi miliőbe, amelyet számunkra leginkább a férfias nő alakja képvisel és hív életre. A ruhadarabok tulajdonképpen uniszex viseletek, amelyek a gyakorlatban is könnyen beépíthetőek mind a nők, mind a férfiak ruhatárába is, meghatározva ezzel az új „boyish girl”-„girlish boy” típusát.  Az alapanyag-választásnál a kék-fehér csíkos durva vásznak, sárga pamutok, a roncsolt bouclé, valamint a fekete és fehér természetes bőrök, a strandok jól ismert napszítta napágyait és napernyőit juttatják eszünkbe, amelyek a legfőbb inspirációs forrásaink voltak ebben a szezonban. A szettek férfias jellegét tovább erősítettük a sportkultúrából átemelt darabokkal, ilyen a joggingnadrág, a neccbetétes sort, a futónadrág, a trikó – kialakítva ezzel a kollekció laza, hétköznapokon is jól variálható arcát.”
NAPSVGAR weboldalát itt találhatjátok, facebook oldaláért pedig ide kattintsatok.

napsi00 napsi1 napsi2 napsi3 napsi5 napsi6 napsi8 napsi61
Fotók: Almási J. Csaba, werkfotók: Pumpkin Paradise blog

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner