Rózsás kényeztetés a Lush-tól

Két éve ajándékba kaptam egy rózsa illatú parfümöt. Addig el nem tudtam volna képzelni, hogy rózsaillatot fújjak magamra. De ahogy kipróbáltam, rögtön szerelembe estem, és ez a mai napig is tart. Ezért örültem meg nagyon a Lush legújabb tusfürdőjének a Rose Jam-nek. Természetesen nem vártam sokáig a kipróbálásával. A tusfürdő minden várakozásomat felülmúlta. Órákkal később is érezhető volt az illata, köszönhetően a fantasztikus minőségű összetevőknek.
Rose_Jam-500x500
A cég már csaknem egy évtizede a törökországi Senirben vásárolja a termékeihez felhasznált rózsaolajat és rózsakivonatot. Itt készült az alábbi videó, amely a rózsa szüretelését mutatja be:


df7637c22f794b489c66aedf80479c64A rózsaszüret napfelkelte előtt zajlik, mert a virág illóolajai a napsütés hatására párolgásnak indulnak. A rózsa virágából készült olaj és kivonat illata jól megkülönböztethető egymástól: a rózsaolaj illata édes, melyet mézes árnyalatok gazdagítanak, ezzel szemben a rózsakivonat illata olyan, akár a rózsaültetvényeké, benne zöldes jegyekkel egészül ki a rózsa virágának jellegzetes illatkompozíciója. Mindkét alapanyagból kifinomult rózsaillat árad, ezért mindkettőt felhasználták ehhez a Rose Jam tusfürdőhöz, melynek ötletét a törökországban hagyományosan készített rózsa lekvár adta.

 

tumblr_inline_mtfc9rrCbL1qeh80g

A Rose Jam tusfürdő vaníliafőzettel, lícium (goji) gyümölccsel és vitaminokban gazdag, tápláló argánolajjal kényezteti a bőrt. Akár a zuhanya alatt, akár kádban használod, a Rose Jam pompás rózsaillata egész nap elkísér. Moss vele hajat, és az érzéki rózsaillat körüleli a tincseidet. A szicíliai citromolaj segít kitisztítani az elmét, míg a rózsaillat felvidítja a lelked.

A Lush facebook oldalát itt találhatjátok.

3 Comments
  1. Emlékszem régről nagyanyáink kis üvegcséjére – ami ugyan orosz volt – de bódító. A múltkoriban megint éreztem azt a finom rózsaillatot. Aztán rájöttem, hogy a fitneszben a klotyó papírnak van ilyen illata. Na, az egy kicsit kiábrándító volt, de nosztalgiával gondoltam nagymamámra:)
    Én tőlük a KARMA cuccokért vagyok oda, szappanrajongóként.

  2. Igen, nálunk is a bolgár rózsaolaj pici üvegben szintén megvolt- és nem értettem miért olyan nagy szám. Aztán, amikor megkaptam azt a bizonyos Paul Smith parfümöt…hmmm eldőlt a dolog:-) A Karma szappan nálunk is függőséget okozott, no meg a Rock star névre hallgató, no meg a Sea Vegetable. Ezek tényleg olyan dolgok, amivel jól esik megjutalmazni magad:-) Visszatérve a Karmára még egy kicsit- sosem találkoztam még ilyen szappannal, aminek ennyire intenyíven megmaradt volna a bőrön az illata

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner