Őzike lányok a kifutón – Sentiments Couture FW 18/19

Olyan tervezőkről kollekcióiról írni, akik amúgy is a szívem csücskei egyszerre könnyű és egyben nehéz is: hiszen minden rezdülésüket ismerem, tudom mi érdekli őket, és mennyire igényesek.

A Sentiments Couture-nak most azonban sikerült meglepni engem is a 2018-as őszi-téli kollekciójával, amelyet a Budapest Central European Fashion Week második napján mutatott be. A barokkos elemeket szívesen ötvöző kreációk után Joó Beatrix most egy mesebeli erdőbe álmodta meg új ruháit, és a korábbiakhoz képest szépen leredukálta a színeket, és a díszítéseket.

Mégis ezzel a lépéssel a Sentiments kvintesszenciáját küldte kifutóra, amitől elállt mindenkinek a szava. S amit nagyon fontosnak tartok: a Sentiments kreációk NŐK-nek szólnak, csupa nagybetűvel.  Viselni kell őket, nem csak hordani. Ezek a ruhák tartást adnak, s kívánnak.

A Sentiments őszi kollekciójának ihletője a tervező kedvenc gyermekkori meséje :Öreg néne őzikéje- én ahogy írom ezt a posztot, teljesen a fejemben van a mesélő hangja a bakelit lemezről- , valamint a legutóbb Oscar díjra jelölt, Testről és lélekről című film együttes hatása volt. Nem csoda, hogy a bemutatón felvonuló modellek közt Borbély Alexandra vonult, zárva a showt és az aznapi bemutatókat.

Az őszi természet színeivel, texturáival, állatmintákkal és a parafa használatával kiegészítve jelentek meg a hegyek, völgyek, ligetek, virágos mezők csodálatos lakói.

Ahogy a tervező mesél a kollekcióról:

“A kecsességet sugárzó őzgidák, és a nímfák, akik a szépség, a természet alkotó és tàplàló erőinek megtestesítői, mint egy-egy Sentiments model, mely az őket viselő nőket hivatottak felruházni ugyanezekkel a jegyekkel. Istenek kísérői ők, de szívesen rajta felejtik szemüket a szép, délceg halandókon is.”

Fontos megemlíteni a sminket, amelyet a L’oreal Magyarország csapata készített Titkos Bernadett sminkmester irányításával. Sikerült azt a nehéz feladatot káprázatosan megoldani. hogy az őzike sminkek nem egy jelmezbált, hanem igazi high fashion hatást idéztek.

A kalapok, fejdíszek Vecsei Zsófi, azaz a Vecsei Millinery munkái, az ékszerek Csepleo Viki műhelyében készültek, táskák, akárcsak a korábbiakban Marie Anne Design remekei.

A Sentiments Couture weboldalát itt, facebook oldalát itt találhatjátok.

Érdekesség és szívmelengető pillanat, hogy a show végén a meghajlásnál Beatrix nem csak egyedül, hanem főszabászával jön ki meghajolni. Ahogy ő mondja: Mariann nélkül nem lenne kollekció.

Fotók: Máthé Krisztián @All Rights Reserved/Minden jog fenntartva, divatrajzok: Joó Beatrix – Sentiments

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner