Sentiments Couture – Oh, Riviéra!

Sentiments Couture és vezető tervezője Joó Beatrix minden egyes szezonban izgalmas utazást tesz, most éppen a francia Riviérára (többek közt korábban itt, itt és itt olvashattatok kollekcióiról).

“A Riviéra, mint a tündérkék tengerek játszótere, ahová az egész világ felejteni, felvidulni, elrejtőzni vagy kicsapongani jár.”

F. Scott Fitzgerald

A több, mint húsz éve jelenlévő márka az haute couture hagyományait ápolja. A Sentiments Couture-t Joó Beatrix és Kovács Andor alapította. Társa és egyben mestere halála után, 2009-től Beatrix vitte tovább a Sentiments életérzést. Andor emléke azonban továbbél nemcsak a szalonban, hanem a ruhák stílusában, és ízlésvilágában is.

Klasszikus értelemben vett nőies ruhák készülnek azóta is, franciás, kissé bohém stílusban. Kézzel, különleges kelmékből, ritkaságszámba menő csipkékből dolgoznak. Gyakran hímzésekkel díszítik kollekcióikat, amelyek elkészítése hosszú munkaórákba telik. Most a fényes flitterek, libbenő kelmék és a Chanel szövetek váltották egymást, miközben hordhatóbb darabok is színesítették a sorozatot.

Képzeletbeli utazásunk az idei Budapest Central European Fashion Week keretében egy luxus yacht fedélzetére repített minket. Megelevenedett álomként vonultak előttünk a szereplők, mintha csak egy filmet néztünk volna. S ahogy az előbbiekben említettem, a Sentiments kollekciókban mindig érdemes a részletekre odafigyelni.

Beatrix kedvenc festőjének, Gróf Batthyány Gyulának is velünk utaztak képei, printek formájában. Aki ismeri a művész nemrég felfedezett munkásságát, az jól láthatja a párhuzamot. Talán Ertével (itt írtam róla korábban) rokonítható alkotó burjánzóan dekoratív grafikái és festményei szintén mesevilágokba repítenek, s rajtuk is el-el kalandozhat a néző szeme, hiszen újabb és újabb részleteket fedezhet fel rajta. Figurái minden esetben élvezik az életet, legyen szó bármiféle értelmezésről.

Visszatérve  kolekcióra: a részletekre, kiegészítőkre most is nagy figyelem irányult. A kalapokat Vecsei Zsófi készítette, remekül koronázták meg az öltözékeket. Kedvenc, papírhajót formáló táskám pedig a Sentiments a Marie Anne Design-nal közös kóperációból született.

A Sentiments Couture weboldalát itt találhatjátok, a Facebookon pedig itt tudjátok követni.

Fotók: Máthé Krisztián for Pumpkin Paradise- Minden jog fenntartva, moodboard Sentiments

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner