Magyar fotós is közreműködött a Splash Fashion naptár készítésében

2012-ben már megmutattam nektek a Splash Fashion aktuális naptárát (ide kattintsatok érte, érdemes), most a legújabb 2013-as kalendáriumukat láthatjátok. Ezúttal nem egy fotográfust kértek fel, hanem rögtön tizenkettőt. Minden hónap egy szürreális történetet jelenít meg. Room 2013- ez volt a meghatározott téma, amihez a fotósoknak el kellett képzelniük a saját meglátásukat. Érdekes és érdemes végiglapozni a naptárat. Szürreális, és elgondolkodtató az eredmény: globális felmelegedés, társas magány, elzárkózás. Vajon ez vár ránk 2013-ban?

Január- Romi Stern által készített képet a rohanó világ ihlette. A fotós szerint egyre gyorsabban növünk fel, egyre jobban sürgetjük az időt.A képen azt a helyet akarta megmutatni, ahol gyerekkorunkban a legkényelmesebben, és legszabadabban érezhettük magunkat.

Február- Tejal Patni szürreális képe egy bábos és marionett figurája közti tragikus szerelmet mutatja be. A fal elválasztja őket egymástól. Mellesleg az előző naptárat teljes egészében Patni fotózta.

Március – Amoj Jadhaw képe a globális felmelegedés szibóluma.

Április- Nicoline Particia képe egy olyan lányról szól,aki a saját maga által megkreált álomvilágba menekül a valóság elől. S hogy biztonságban legyen, bezárkózik.

Május- Dragomir Spassow Utopiába álmodta meg az aktuális hónapot.

Június- Lucia Giacanit a szív szimboikus értelmezései foglalkoztatták: az élet, a szerelem. A három furcsa, elveszett nő között eltúlzott méretű, hatalmas szív összezavarhatja a nézőt.

Július- Ewelina Stechnij képén egy hálószobában fekvő nőt láthatunk. A szoba egy nagyvárosban van. Elvileg otthon van, de mégis beláthatunk a privát világába, mint egy valóság showba.

Augusztus- Prasad Naik valószínű nagy rajongója David Lynch munkásságának. Zavaró, és félelmet keltő. Mi a valóság, és mi a képzelet?

Augusztus- Richweisz Péter munkáit hazai magazinokban is láthattuk. Miután Angliába költözött kitárult előtte a világ, s a legnagyobb divatházakkal dolgozik együtt. A képen látható szobában élő nő biztonságát, szabályait egy kívülről betolakodó töri össze.

Október- Marguerite Oleflose képén végre egy pozitív értelmezést láthatunk. A szobát, ahol megnyílik a fantáziánk, ahol új dolgokat találhatunk ki. A virágok ezeket a születő ötleteket szimbolizálják.

November- Nader Bilgrami képén a múltjának lenyomatait, tárgyait összegyűjtő nőt ábrázol. Elgondolkodtató..

December- Lope Navo képének a Supernova ímet adta. A sok elgondolkodtató, kicsit lehangoló szoba értelmezés után az utolsó kép a reményt adja: a múltat, a jelent, a jövőt egy helyen egjelenítő szimbolikus figura robbantja szét a kereteket.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner