Süel a nőkért, avagy #womenrise

Néhány nappal ezelőtt igen érdekes vitába, vagy éppen félreéertésbe csöppentem, amely a “valódi nő” szóhasználat kapcsán történt. Érdekes, hogy a valóság vagy a valódiság ilyen indulatokat és furcsa értelmezéseket kelthet.

Sokan azt gondolják, hogy a valódi nő, az csak a nagy méretekkel rendelkező, magát büszkén vállaló, de ugyanúgy magát el is hagyó nőkre vonatkozik. Meglepődtem ezen. Hiszen számomra a valódi nő minden nőt jelent. Mindenkit, aki tesz magáért és a környezetéért, éli az életét, alkot, teljesít, és élvezi, hogy nagybetűs NŐ. S ezek mellett nincs rászorulva arra, hogy holmi utómunkával másítsa meg a magáról mutatott képet.

Az elmúlt évben pont egy ilyen kampányra mondtam igent, ahol az inspiráló nőket ajándékozták meg, és ez volt az a pillanat, amikor közelebbről megismerkedtem a Süel márkával. Roppant megindító volt egy olyan tulajdonossal és csapattal találkozni, akik ízig-vérig küldetésüknek érzik, hogy a hétköznapi, azaz a valódi nőkhöz szóljanak.

Mintegy húsz éve működő hazai márkaként talán ez is a sikerük egyik titka. Manapság ugyanis a photoshop-tökéletesség világában az újdonság erejével hatnak azok a kampányok, amelyekben bevállaltan a valóságot mutatják. Nos, Süeléknél ez nem kuriózum, hanem évtizedek óta természetes része a márka hitvallásának.

De hogy ne csak a levegőbe beszéljek, mesélek róluk, s most nem is a kollekciókról, hanem minden olyan izgalmas dologról lesz szó, amiért olyan szerethető a Süel.

A kezdetektől fontosnak tartják, hogy személyes kapcsolat legyen a vásárlókkal. Hosszú ideje a “Süel fanok” nevű sorozatban mutatják be azokat a hölgyeket, akik náluk vásárolnak. Fiataloktól kezdve az 50+ korosztályon át, a plus size méretig mindenki büszkén viseli “zsákmányát”, s ezekkel a képekkel valóban a valódi nőkhöz szólnak.  A Facebookon szintén sok képet láthattok, amelyeket vásárlóik küldtek be. Az idén továbbfejlesztik ezt a hagyományt. Korábban minden tavasszal készítettek egy sorozatot, szintén civil modellekkel. Terveik szerint mostantól minden második kampány így fog készülni. Az elsőt egy volt kosaras, közgazdász, Pilates edzővel fotózták, most februárban. A saját karakterének megfelelően sportosan. Az ő fotóit láthatjátok ebben a posztban is. Fontos megjegyezni, hogy ezeken a fotózásokon minden modell a saját karakterének, stílusának megfelelően van öltöztetve. Senkire nem erőltetnek rá olyan ruhát, amelyben ne érezné jól magát.

Ezt én is alátámaszthatom, mivel a korábban említett fotózás a  “Süel az inspiráló nőkért” kampányának részeként zajlott. Itt olyan nőket mutattak be, akik példaként állhatnak társaik előtt (itt olvashatjátok a posztomat róluk).

Ha betértek egy Süel márkaboltba, láthatjátok, hogy óriási színválaszték fogad benneteket. a színek azonban a ruhákra valók, ahogy egy másik kampányukban is jelzik.  A “Színek a ruhádra valók…” mondja a szlogen, amely kampányban valódi túlélőket fotóznak, vagyis olyan nőket, akik átestek már a családon belüli erőszak valamilyen formáján.  Ez egyedülálló, mert sajnos általában maguk az áldozatok szégyenlik magukat a történtek miatt, de itt tudják, hogy jó kezekben vannak és pozitív lesz az egész kicsengése. Természetesen a Süel színes kötött ruháiban vannak, amik páncélként védik őket. Itt olvashattok erről a kezdeményezésről.

Ehhez is kapcsolódik a Jótákonysági Műhelyvásár, amelyet a legfontosabb eseményüknek tartanak. 2014-ben rendezték először, idén lesz a negyedik alkalommal.  Mindig a Nők elenni erőszak megszüntetésének világnapján rendezik és a teljes bevételt adományként átadják valamilyen kapcsolódó, nőjogi szervezetnek (NANE, PATENT stb). A kampányt a szervezetekkel szorosan együttműködve alakították ki, a szlogentől elkezdve a teljes koncepcióig, mert valóban segíteni szeretnének.

Idén az összes tevékenységüket, amely felhívja a figyelmet a nőkre a #womenrise hashtaggel kötik össze.

Használd te is ezt a jelzést, ha a Süellel tartasz.

Ha pedig olyan ismerősöd van, akit szívesen ajánlanál az Süel Inspiráló Nők közé, akkor ne tétovázz! Írj erre a címre, mesélj az általad nominált nőről, és küldj róla fényképet:  info@suel.hu

S ha még nem tartozol a Süel nők táborába, de szeretnéd, ha te is viselhetnél tőlük egy felsőt, akkor játsz velünk! A tét ez az izgalmas színösszeállítású felső:

Mely városokban vannak Süel márkaboltok? Milyen foglalkozásuk volt az eddig bemutatott Inspiráló nőknek? (Hármat legalább említs meg!) A válaszokat a Pumpkin Paradise Facebook oldalán a poszt alatt várjuk. eredményhírdetés május 1.-én este.

A Süel weboldalát itt találhatjátok, Facebook oldalukhoz pedig itt csatlakozhattok.

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner