Süel – a színpompás kötött divat

Sokan azt gondolják, köztük én is sokáig így hittem, hogy az egzotikusan csengő Süel név külföldi céget takar. Ezzel szemben a márka nagyon is hazai. Hogy honnan indultak, s az idei szezonra milyen kollekcióval készültek – erről faggattam a márka egyik tulajdonosát Csillag Zsuzsit.

süel-zsuzsi (Small)Mióta vagytok részesei a magyar divat életnek? Gyakran esik meg veletek az, hogy külföldi márkának gondolnak benneteket?
Bizony, bizony sokan megdöbbennek, amikor kiderül, hogy hazai gyártásban, tervezésben készül minden termékünk. Anyukámek 1992-ben alapitották a márkát és már akkor is a kötött volt nálunk a középpontban. Természetesen a szín- és fonalpaletta korántsem volt ennyire széles, és persze a választék is az akkori igenyekhez igazodott. De az azóta eltelt 23 év alatt nagy utat tett meg a Süel, ami mára már szinte egyet jelent a kötött divattal.  Jómagam 2008-ban csatlakoztam óriási lelkesedéssel a vállalkozáshoz. De természetesen kiskoromtól kezdve részese voltam a tervezési, és gyártási folyamatoknak, mondhatni ebben nőttem fel.
Jellegzetességetek a színgazdagság. Az üzleteitekben árnyalatok szerint vannak csoportosítva a ruhadarabok. Basic és szezonális variációkból is szinte a bőség zavarával szembesülhetünk. Hogyan fogadják ezt az őrületesen nagy szín- és formaválasztékot a vásárlóitok?
Imádják. Persze az óriás színkavalkád nem mindenkinek vonzó, de a legtöbb vasárló nagyon boldog, hogy végre változatos színeket lát. Ez leginkabb télen kirívó, amikor a multiknál a fekete-fehér-szürke mellett maximum egy-két trendszín található csak meg a kínálatban. Ha valakinek a kedvenc színe éppen nem esik bele az aktuális trendekbe, azt ha máshol nem, de nálunk biztosan megtalálja, ráadásul valóban számtalan formavariációban. A törzsvásárlóink talán az egyedi festéseinket szeretik a legjobban, amelyeket tényleg nem találhatnak meg máshol es nem is jönnek szembe az utcán ezek a darabok.
_suel_anett_monoduoAz idei télre egy letisztultabb kollekciót hoztatok ki, amelynek kampányfotóin Czippán Anett szerepel. Hogyan találtatok egymásra?Anettet öltöztettem egy műsorban és ott a személyes találkozáskor derült ki, hogy a privát életében is imádja a termékeinket. Így szívesen vállalt szerepet a projektben. Amikor pedig az indiai inspiráción kezdtünk el dolgozni, Ő jutott eszembe először. Nem véletlenül, hiszen olyan csodaszép karakteres arca van, mint egy indiai hercegnőnek.

Hogyan készült ez a kollekció?
Régóta dédelgetett vágyunk volt, hogy kötött színfoltjainkat bőrrel, illetve bőrhatású anyagokkal kombináljuk. Mindenképpen szerettük volna  becsempészni Indiát is a kötöttségek közé, de kicsit hezitáltunk a színek használatát illetően. Így indultunk el a színekből, s végül valami mást csináltunk, mint amit eddig megszokhattak tőlünk.IMG_5629 (Custom)A fényekkel, és árnyékokkal játszottunk, amelyek az indiai henna festés világát idézik, akárcsak a kötött mintáink. Virágokat, illetve inkább nonfiguratív elemekbe hajló mintákat akartunk varázsolni a képekre, amelyek majd harmóniában lesznek a hennával, ami a modellünk testén is megjelent.  A tört fehér, vaj és a drapp árnyalatok mellett döntöttünk, amelyet remekül egészítenek ki a bőr díszítőelemek- egyszerűen, és mégis színesen. S ahogy már az előbbiekben említettem Czippán Anett személyisége szintén sokat adott az inspirációhoz.anett-werk (Custom)A fotókat Gregus Máté készítette, a sminket Deák Veronika varázsolta Anettre. Remélem mindenki számára olyan szeretnivaló lesz ez a kollekció, mint amilyen szívvel-lélekkel készítettük.

Ha még több információt szeretnétek a Süel kollekciókról, látogassatok el facebook oldalukra.

_suel_anett_monoduo004 _suel_anett_monoduo005 _suel_anett_monoduo007 suel_anett_monoduo002 suel_anett_monoduo003

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner