Szputnyikkal előre a múltba!

A multicégek, és a világmárkák megjelenésével egyre gyakoribb az, hogy a nagy választék ellenére egyre hasonlóbban öltözködik mindenki. Egyik divatszakértőnk az alábbi összeállításban határozta meg az utóbbi évek megjelenését: gumicsizma, cicanadrág, óriáspóló, vagy tunika, márkás táska hamisítvány. Talán pont ezért előretört az a vonal is, ahol a kötelező trendekkel direkt szembemennek. De vajon hol juthatunk hozzá egyedi, formabontó darabokhoz?

Nem egy munkám kapcsán tapasztalom, hogy hiába születik meg a fejemben egy gondolat, vagy egy styling a megvalósítása, itthon nem kis akadályokba ütközik. Pár hónapja felfigyeltem egy boltra, ami nemcsak a facebookon folytatott profi kampányával, hanem zseniálisan összeválogatott készletével is kitűnik a magyar átlagból. Felkerekedtem hát, és alaposan szemügyre vettem a kínálatot, és kifaggattam a tulajokat a bolt, pontosabban a boltok történetéről.

Retro butikok, turkálók szép számmal vannak a városban, de a Szputnyik mindegyiktől különbözik. Külföldi útjaim során jártam már hasonló üzletekben, és igazándiból nem is értettem, hogy eddig miért nem nyílt ilyen hely. A hazai second-handekben jórészt angol túlgyártott, vagy előző kollekciókból megmaradt termékeket kínálnak, a retro üzletekben pedig dohos, viseletes holmikat. A vintage értelme sajnos ismeretlen számunkra.

A Szputnyik shopba belépve, ami először meglepetést okoz, az a rend, és a tisztaság. A ruhák tisztítva, illatosan várják jövendőbeli gazdájukat. Érdekesség, hogy a hatvanas, hetvenes évekbeli holmik jól megférnek a mai stílusban hozzájuk passzoló társaikkal. Nincs hiány a nyolcvanas , és a kilencvenes évek jellegzetességeiből, de a mai underground t-shirtökből sem.. Márkás ruhákat is szép számmal lehet találni, és ezen nem H&M-et, vagy Zarát kell érteni, hanem valódi tervezői darabokat, akár hazai designerektől is. Akárki is szerzi be ezeket a ruhadarabokat igen jó szemmel , és érzékkel válogatja össze. A környezet is inspiráló. Régi bútorok, vicces fotók, antik divatlap kivágások díszítik a falakat. Minden arról tanúskodik, hogy akik itt dolgoznak, jól érzik magukat, és szeretnék, hogy vevőik is ugyanígy legyenek.

Az árak nem alacsonyak, de a minőséghez és a környezethez képest elfogadhatóak. Nagy választék van táskákból, kiegészítőkből, és készségesen beszereznek bármit, amit esetleg éppen akkor nem találsz. A vintage holmik mellett kisszériás vagány pólókat is kínálnak, ottjártamkor Fifi Lapin-es, és nagyon dögös bringás pólókra figyeltem fel. További érdekesség, hogy rendszeresen szerveznek fotózásokat, amelyek eredményét folyamatosan közlik rajongói oldalukon. Így a kevésbé vizuálisak is el tudják képzelni, hogy mitől lehetnek divatosak egy retro holmiban.

Aki még többre kíváncsi, az kattintson ide a Szputnyik Shop oldaláért.

Pumpkin Paradise blog a Facebookon, még több képpel, videókkal és infoval:klikk ide, és lájkold!

 

Hozzászólások

comments

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Poom Security Code *

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner