Tamara Toth – öt éves lett a magyar designer márka

tamara-ok (Custom)Fél évtizede valami lehetett a levegőben, ugyanis több ismerősöm, kezdett az öt esztendővel ezelőtti tavaszon valami újba (köztük én is, hiszen ez a blog is így született, amit éppen olvastok), amelynek pont most érett be a gyümölcse. Tóth Tamara is éppen 2011-ben mutatta be első kollekcióját, amellyel rögtön felhívta magára a szakma figyelmét.
A fiatal tervező azóta is szorgalmasan építgeti a márkáját, amelyet sok hazai kollégájához hasonlóan úgy tesz meg, hogy mellette főállásban dolgozik. Bizony a fiatal magyar tervezők legyenek bármilyen tehetségesek, legtöbbször csak saját magukra számíthatnak, jobb esetben pedig egymásra.

Tamara az utóbbi időben az Open Showroom csapatát erősíti.

tamara-toth-2 (Custom)

tamara-toth-01 (Custom)Minden szezonban újabb kollekcióval áll elő, sőt az idén egy almárkát is létrehozott t.deepartment néven. A vezető kollekcióban az elmúlt öt év jellegzetes színei, formái köszönnek vissza újragondolva, átértelmezve. Érdekesség, hogy az aktuális szezon feltűnő árnyalatai az év Pantone színei: a rózsakvarc és a babakék. Ezek korábban nem voltak jelen Tamara munkáiban.
A születésnap apropóján egy sajtóesemény keretében láthatták a meghívottak az új kreációkat, amelyeket az itthon még szokatlannak ható prezentáció formában mutatott be a tervező.

tamara-toth-5 (Custom)tamara-toth-3 (Custom)tamara-toth-4 (Custom)

SAM_4171 (Large) (Custom)

Az alábbi képről pedig sokak számára megválaszolásra kerül a kérdés, mégpedig az, hogy kinek a ruháját használtam a Cango & Rinaldi 2016-os kampányának stylingolásakor…

tamara-toth6 (Custom)tamara-toth-7 (Custom)De térjünk vissza a tervező aktuális kollekcióihoz! Tamara munkáiban új inspirációs forrást jelentenek az Írországban tett utazások. A nyugalom, a vízpart, a más kultúrában élő fiatalok öltözködési stílusa mind formálta a tervező irányvonalát.  a kampányfotók koncepciójánál is ezt az irányt tartották elsődlegesnek. Curracloe homokos tengerpartjának a szépségét szerették volna megidézni, s a vízparton  berendezni egy képzeletbeli pubot. Szürreális keretbe helyezték a ruhákat a homokba állított tükörrel és székekkel, a víztükör felé belógatott kristálycsillárral.

Tamara Toth magyar divat Open Showroom 2016Tamara Toth magyar divat Open Showroom 2016Tamara Toth magyar divat Open Showroom 2016Tamara Toth magyar divat Open Showroom 2016Tamara Toth magyar divat Open Showroom 2016Tamara Toth magyar divat Open Showroom 2016

Alább pedig a t.deepartment kollekció kampányképeit láthatjátok, amely a hétköznapokban is hordható “egyszerűbb” darabokra koncentrál. Ez a vonal bárki számára elérhető, és elfogadható. Kötött és pamutjersey darabokat tartalmaz, amelyeket remekül variálhatunk. “A kollekcióhoz első alkalommal készültek cipők is, a pólókon is látható digitális printtel, melyek a saját kézírásommal tartalmazzák mindazokat a hívószavakat, amelyek inspiráltak, továbbá a márkával kapcsolatos jövőbeni terveimet is.”-mesélte Tamara a kollekcióról.

A márka Facebook oldaláért kattintsatok ide, weboldaláért pedig ide. A stáblistát a poszt aljára görgetve olvashatjátok.

IMG_0263 (Custom)

IMG_0261 (Custom) IMG_0264 (Custom) IMG_0265 (Custom) IMG_0262 (Custom)

Tamara Toth kampány:

Fotó: Liziczai Réka

Mua: Tóth Rozita

Haj: Hevesi Krisztián

Styling and concept: Tóth Tamara

Assistant: Szuromi Betti

Modellek: Vivi@Highlight, Anna

t.department kampány:

Fotó: Liziczai Réka

Mua: Tóth Rozita

Haj: Hevesi Krisztián

Styling és concept: Tóth Tamara

Modellek: Csenge és Virág

Operatőr és vágó: Czanka Mercédesz

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner