Tata Naka – afrikai ősz

Idén februárban a London Fashion Week-en bemutatott kollekciók közül az egyik legnagyobb kedvencem volt a Tata Naka afrikai ihletésű sorozata. Nem előszőr láttam a tervező- és egyben ikerpáros munkáit, s egyre jobban kezdem kedvelni látásmódjukat. Az afrikai elemek már a korábbi, azaz a pont most aktuális 2017-es tavaszi/nyári kollekciójukban felsejlettek (itt olvashattok róla).

Most is, akárcsak az előző szezonban, a backstagebe is bejárásom volt, de erről majd egy külön posztban mesélek. Alább mutatom a meghívót, amely ismét elkeveredett a postán, csak emailben jutott el hozzám. De lassan már ezt is megszokom, hogy az utolsó pillanatban érkeznek meg dolgok, vagy éppen elvesznek.

A kollekció az afrikai motívumok mellett az egyéniséget, a szabadságot emelte ki legjobban. Már a ruhák szabásán, a minták variálásában is ezt követhetjük nyomon. A modellek, akár egy nyolcvanas évekbeli Benetton kampány szereplői, a legkülönbözőbb megjelenésű lányok voltak.

Nem divatbemutató keretében vonultak, hanem prezentáció formában mutatták meg nekünk a kollekció darabjait. Az ötlet zseniális volt: egy fotózás kulisszáját rendezték be, és mi, mintha a divatfotózás résztvevői lennénk, készíthettük a képeket.

Persze ez így nagyon egyszerűen hangzik, de mutatom, hogy ilyenkor mivel kell megkűzdenem:

Szerencsére elég határozott vagyok ilyenkor, így a hivatalos fotós (a kép jobb szélén látjátok a konttyát) mellett kattogtattam az első sorban. Sajnos nem mindenki tudja ilyenkor a viselkedési szabályokat tartani, ahogy már korábbi posztokban olvashattatok erről, főleg az ázsiai fotósok, bloggerek nem veszik figyelembe, hogy mások is dolgoznának. A kép közepén látható úriember például szabályszerűen felmászott az előbb említett fotográfus hátára. Ha nem a saját szememmel látom, akkor nem hiszem el. Rendre is kellett utasítani.

A lányokat egyenként hívták be a szettbe, majd összeálltak egy csoportképbe. Mindenkinek improvizálnia és táncolnia kellett. Nagyon inspirálóak és hihetelenül jó energiákat felszabadító egyéniségek voltak. Többjükkel már jónéhány Fashion Week óta ismerjük egymást, és igen érdekes, hogy mennyire figyelemmel kísérik hogy ki hol jár, mit tesz ki az instagramra.

A sminkeket most is Mac Cosmetics csapata készítette, a csodás frizurákat pedig a Toni and Guy. Mivel annyira izgalmas volt ez a koncepció is, ezért hamarosan egy külön posztot szentelek majd nekik.

Remélem ez a jókedv benneteket is magával ragad!

A Tata Naka Facebook oldalát itt találhatjátok.

Fotók: Parádi Gabriella/Pumpkin Paradise – All Rights Reserved

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

ADATVÉDELEM
Posztok, fotók, illusztrációk, és egyéb írások kizárólag a Syco Media Ltd írásos beleegyezése után közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ezalól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik ez egész posztot, hanem csak annak első pár sorát, a folytatásért pedig a Pumpkin Paradise oldalára kattint az olvasó.
hotels-banner